Drop banken og sats på crowdlending

Både virksomheder og privatpersoner kan få mere ud af deres indestående, hvis de trækker pengene ud af bankerne og i stedet investerer dem i f.eks. danske virksomheder.

Alternative finansieringsmuligheder
Crowdlending
Crowdlending er en form for crowdfunding, hvor en virksomhed eller en privatperson låner fra en gruppe af personer gennem en online platform. Lånene finansieres efter et mange bække-små-princip, hvor mange enkeltpersoner og virksomheder går sammen om at finansiere et lån. Crowdlending er et alternativ til traditionelle banklån og kassekreditter. F.eks. Lendino.dk.

Reward crowdfunding
Reward-baseret netværksfinansiering er et godt alternativt til startup-virksomheder med prototyper af et produkt og mangler finansiering til masseproduktion. F.eks. Booomerang.dk.

Investorcrowdfunding
Investorcrowdfunding er en gren af crowdfunding, hvor en virksomhed kan afgive ejerskab mod at sælge sine kapitalandele. Investorcrowdfunding egner sig til virksomheder, der har et stærkt forretningspotentiale, men skal modnes gennem investering. Investorcrowdfunding er et alternativ til business angels og venture capital. F.eks. Crowdinvest.dk.

Fakturacrowdfunding
Fakturacrowdfunding der giver en virksomhed mulighed for at sælge en faktura med en løbetid på typisk mellem 30 og 90 dage. Fakturaen bliver solgt til under kurs 100, dvs. Virksomheden får lidt mindre end, hvis den havde ventet til fakturaen skulle betales. Til gengæld kan virksomheden lave fakturaer om til likviditet, som kan reinvesteres hurtigere.

Donationscrowdfunding
Donations-baseret netværksfinansiering er primært til sociale eller lokale idéer som ofte ikke har en forretningsmodel eller som er til formål som måske ikke er skalerbare eller profitable. F.eks. Betternow.dk.