En stærk rollemodel

Jo mere menneske man er, jo bedre beslutninger træffer man.

Hver måned spørger vi en ny rollemodel om, hvad de gerne vil opnå med deres lederrolle, hvordan de har fundet deres stærke sider, og hvilke råd de vil give videre til andre kvinder. Denne måned er der fokus på Pernille Møller Lund, administrerende direktør hos SuperOffice.

Hvad vil du gerne opnå med din rolle som administrerende direktør?

Min mission som direktør hos SuperOffice er at skabe en arbejdsplads der er sjov, tryg og udviklende. En sådan arbejdsplads skaber værdi for de ansatte og for virksomheden.

Min mission som rollemodel er at inspirere andre – ikke nødvendigvis kun kvinder – til at bruge sig selv som helt menneske, når der træffes beslutninger.

Hvad har du haft succes med gennem din karriere?

Det er meget simpelt. Mine resultater gennem årene har været et produkt af fokus på kunden. Det kan lyde som en selvfølgelighed, men jeg har gennem 21 år i IT set masser af eksempler på, hvordan gode mål om ”operationel excellence” utilsigtet har taget fokus væk fra kunderne. Så husk hvem det er, du lever af og prioriter din tid derefter. Den dag man bruger mere tid på interne møder og afrapportering end på at forstå og kende sin kunde, den dag har man et problem. Kend din kunde, definer en fælles mission for samarbejdet og byg en fælles plan. Et mål uden en fælles plan er ikke et mål.

Hvordan fandt du dine stærke sider – og hvordan har du udviklet dem?

Ens stærke sider opdager man gradvist gennem sin karriere, lige såvel som man gør med sine svagheder. Jeg ved ikke, om jeg i dag har ”fundet” mine stærke sider, men ved at vejen til at afdække dem bliver kortere ved at søge feedback. Vær ikke bange for at bede om feedback. Det er som at rive et plaster af. Det gør kun ondt et kort øjeblik, og bagefter er du blevet lidt klogere.

Min ledelsesmæssige karriere har været kort, men min opfattelse er, at god ledelse, og det at skabe resultater på en arbejdsplads handler meget lidt om tal og rigtig meget om mennesker og vores relationer. Jo mere vi ser og forstår hinanden, jo bedre resultater skaber vi sammen.

Hvad ville du ønske du havde vidst tidligere, som du ved nu?

At det ikke er spor svært at være leder. Det er hårdt, specielt når man sidder som øverste leder, men ikke svært så længe du navigerer som menneske. Det lyder som en kliche, men jo mere jeg tænker over det, jo mere rigtigt virker det. Jo mere menneske man er, jo bedre beslutninger træffer man.

Hvilke råd vil du give videre til andre kommende kvindelige ledere?

Tag ikke kun dit hoved men også din mave med på råd, når du skal træffe vigtige beslutninger. Brug dig selv som det hele mennesker du er. Brug dine erfaringer fra privatlivet, som forældre, som ven/inde og kombiner det med din viden, intuition og beslutningskompetence som kollega eller leder. 

Tør stå ved og brug dine værdier. Specielt som kvinde. Det er ikke ”kvinde-agtigt” at stå ved sine værdier. Det er blot god ledelse, som jeg personligt mener, fører til bedre beslutninger. Det burde være let men er i virkeligheden svært, fordi det kræver mod. Mod til at gå glip af en ordre i slutningen af kvartalet, fordi præmissen for ordren ikke er ok. Mod til at sige, at her på vores arbejdsplads, er det vigtigt at have det sjovt. Jeg tror, at det kan føles sværere for kvinder end for mænd at stå ved sine værdier, specielt de ”bløde” af dem, fordi vi tror at det er et tegn på svaghed, og det er vores eget problem, som kun vi selv kan løse. Ved at insistere på værdien af værdier.

Interesseret i mere? Læs videre i serien om de andre kvindelige rollemodeller her.