It gør en bæredygtig fremtid mulig

Vi lever i en verden i konstant forandring, ressourcer bliver knappe, miljøet ændrer sig og den digitale transformation forandrer virksomheder og samfund. Det betyder, at virksomheder i dag må tænke i nye og bæredygtige retninger.

It gør en bæredygtig fremtid mulig

At arbejde med bæredygtighed og de velkendte Verdensmål for bæredygtig udvikling, på engelsk Sustainable Development Goals (SDGs), er næppe en ny agenda, og det er efterhånden blevet en integreret del af det at være virksomhed i dag. Men der er da også noget om sagen, rapporter viser nemlig, at markedet for bæredygtighed vil have en værdi på godt 60 milliarder kr. årligt i 2030. Det kan derfor godt betale sig at tænke i bæredygtige retninger.

Men hvor ligger mulighederne, de lavt-hængende frugter, den langsigtede strategiske indtjening og barriererne for den danske it-branche henne? For at sætte fokus på netop bæredygtighedsagendaen og de mange muligheder ved at indtræde på den bæredygtige forretningsscene, har IT-Branchen etableret et bæredygtighedsudvalg. Her deler medlemmer erfaringer, arbejder for at fremme bæredygtige indkøb og løfter branchens viden på området. 

Få den bæredygtige business case til at gå op 

It som front-runner i den bæredygtige business case 

Når det kommer til bæredygtig omstilling af vores samfund, spiller it-branchen en af de helt store roller. Teknologier som Machine Learning, AI og IoT, gør det nemlig muligt at arbejde på nye og banebrydende måder, som kan vende hele industrier på hovedet og sikre en bæredygtig omstilling, hurtigere. 

”I bæredygtighedsudvalget arbejder vi på at fremme bæredygtighed gennem digitalisering og innovation. Men for at virksomheder aktivt vil tage del i bæredygtighedsagendaen, betyder det også, at virksomhederne skal have de rette rammevilkår, møde de rigtige krav fra indkøbere og løfte agendaen i fællesskab, hvilket vi også arbejder med i udvalget ”, siger Louise Koch, EMEA Corporate Sustainability Director i Dell Technologies, og formand for IT-Branchens bæredygtighedsudvalg.  

Udvalget søger at inspirere danske IT virksomheder til at tænke bæredygtighed sammen med digitalisering og innovation gennem flere forskellige tiltag, såsom erfaringsudveksling, hjælp til at få business casen til at gå op og ved at sætte fokus på strategisk arbejde med bæredygtighed. Dette gør at virksomhederne via dialog og netværk kan få ny inspiration og konkrete eksempler på, hvordan andre virksomheder lykkes med bæredygtighed.  

Mød bæredygtighedsudvalgets medlemmer 

Bæredygtighed er et fælles ansvar 

Ud over at arbejde på at inspirere danske IT virksomheder til at integrere bæredygtighed i deres forretningsgange, søger bæredygtighedsudvalget også at fremme bæredygtigt indkøb af it-produkter, services og it-udstyr i både det offentlige og private. På den måde bliver bæredygtighed et fælles ansvar for både kunde og leverandør. 

“Det handler om at få alle om bord på bæredygtighedsagendaen på tværs af sektorer, landegrænser og segmenter. Ved at arbejde i fællesskab, kan vi sætte turbo på bæredygtig digitalisering og innovation på tværs af det danske erhvervsliv og gennem hele den ansvarlige leverandørkæde,” slutter Louise Koch. 

Vil du vide mere om bæredygtig forretning og verdensmålene? 

Kontakt mig for mere viden om bæredygtighedsudvalgets arbejde, vores arbejde med bæredygtigt indkøb eller vores næste events om den bæredygtig business case.