Intelligent IoT-løsning sparer kommune for millioner

Energiregningen blev 21 % mindre for Middelfart kommune, der med en IoT-løsning har sikret energioptimering for millioner af kroner.

IoT-løsning sparer kommune for millioner

Ifølge tal fra EU står bygninger for omkring 40 % af energiforbruget i unionen. Der er dermed store gevinster at hente, hvis man sparer netop der.

En af dem, der har fået øjnene op for potentialet, er Middelfart Kommune.

Kommunen har haft et længerevarende fokus på at energioptimere samtlige af kommunens ejendomme, det er bl.a. tidligere lykkedes, at finde energibesparelser på 21 %.

Næste skridt i jagten på nye energibesparelser, skal findes digitalt med en intelligent løsning, der skal kunne give en grundig analyse af energiforbrug og indeklima i kommunens ejendomme.

Målet er, at kommunen vil kunne sænke energiforbruget med 5-10 % svarende til mellem 500.000 og 1. mio. kr. årligt.

Se flere digitale cases

Intelligent løsning udnytter IoT-potentialet til fulde

Løsningen kom i form af analysesoftwaren EcoStruxure Building Advisor, der automatiserer og optimerer driften ved hjælp af Big Dataanalyse af bygningernes Building Management System (BMS).

Med EcoStruxure Building Advisor har Middelfart Kommune fået et værktøj med indbygget intelligens og diagnosefunktion. Værktøjet er generisk og virker derfor på alle typer af kommunens bygninger, der både tæller nye og gamle ejendomme, skoler, børnehaver, plejehjem og rådhus samt evt. tredjeparts systemer.

Analyserne er baseret på faktiske data om bygningernes anvendelse, drift og forbrug og har til formål at sænke driftsomkostningerne, forlænge udstyrets levetid og øge komforten i kommunens bygninger.

Det betyder, at værktøjet ikke kun identificerer problemområder, men også kommer med forbedringsforslag. Fordi Building Advisor er cloudbaseret, kan kommunen fra central plan få overvåget både energiforbrug og indeklima i alle deres bygninger.

Informationer og anbefalinger fra systemet fører til justeringer og planlagt vedligehold, der giver massive besparelser samt et optimalt indeklima.

Den intelligente IoT-løsning i denne konkrete case blev leveret af Schneider Electric.

Flere digitale cases til fra IT-Branchen

Mangler dit succesfulde digitale projekt på vores side? 

Indsend din case til os – hent skabelon (kun for medlemmer)