Datatilsynet reagerer på ITB's efterspørgsel

5. maj 2015
Datatilsynet er kommet IT-Branchen i møde og har udarbejdet en vejledning i, hvilke forhold tilsynet i udgangspunktet kan kigge på ved et kontrolbesøg hos myndigheder.

Vejledningen fra Datatilsynet giver en tjekliste over forhold, det kan være en god ide at have styr på hvis man ikke vil have ubehagelige anmærkningerne.

Vejledningen er i første omgang møntet på myndigheder. IT-Branchen vil fortsætte dialogen med Datatilsynet om en tilsvarende vejledning til private virksomheder.

Flere medlemmer har via IT-Branchen for Datatilsynet påpeget det frustrerende i, at hverken myndigheder eller virksomheder knivskarpt har vist hvilke elementer Datatilsynet kan finde på at kigge på, ved et kontrolbesøg. Det har gjort du som sikkerhedschef mod din direktion, ikke med fasthed i stemmen har kunnet sige, at din organisation forventes at gå fri for anmærkninger, hvis Datatilsynet skulle kigge forbi.

IT-Branchen takker for at Datatilsynet har lyttet til og handlet på første del af efterspørgslen vedr. myndigheder. IT-Branchens IT-sikkerhedsudvalg vil gennemgå tjeklisten og foreslå evt. forbedringer til gavn for it-sikkerheden, samt give input til en revideret kontrolliste direkte målrettet virksomheder.