Hjælp til analoge virksomheder

Med lanceringen af SMV:Digital kan små og mellemstore virksomheder nu få hjælp til den digitale omstilling, der i den grad er brug for i dansk erhvervsliv.

Ifølge Danmarks Statistik har 58 % af de danske virksomheder en lav eller meget lav digitaliseringsgrad, og det er især de små og mellemstore virksomheder, der halter bagud.

”Vi risikerer at tabe en stor del af dansk erhvervsliv, fordi de ikke får udnyttet de muligheder, der ligger i at digitalisere deres forretning. Dermed går virksomhederne glip af et stort vækstpotentiale,” siger Bent Dalager, formand for udvalget for Digitalt Erhverv i IT-Branchen og Nordic Head of NewTech i KMPG.

Der er brug for en ekstra indsats

IT-Branchen har i flere år efterspurgt en særlig indsats overfor SMV’erne, så de havde et sted, hvor de kunne få konkrete råd og vejledning til, hvordan de kunne digitalisere deres forretning.

Derfor glæder det også IT-Branchen, at Erhvervsministeriet nu lancerer www.smvdigital.dk.

”Det er helt rigtigt set, når den nye erhvervsminister sætter skub i digitaliseringen af SMV’erne. Vi tror på, at det kommer til at gøre en forskel, for det er meget håndgribelig hjælp og råd at hente i programmet,” udtaler Bent Dalager.

Med SMV:Digital vil virksomhederne f.eks. kunne få tilskud på op til 100.000 til at få udarbejdet en potentialeafklaring eller hjælp til implementering, ligesom de kan deltage i workshops og kompetenceudvikling for ledere.

IT-Branchen laver site med digitale cases

Mange virksomheder har svært ved at finde ud af, hvor de skal starte mht. digitaliseringen af deres forretning, og flere ender derfor med slet ikke at komme i gang.

For at give virksomheder med lav digitaliseringsgrad noget inspiration har Udvalget for Digitalt Erhverv lanceret en side, hvor IT-Branchens medlemmer viser forskellige konkrete eksempler på, hvordan andre har digitaliseret deres virksomhed.

Så sidder du inde med en god digitaliseringscase, skal du blot gå ind på siden og udfylde skabelonen.

Derudover har udvalget et samarbejde om inspirational talks med Det Digitale Læringshus ligesom der kommer en konference i november. Så hold øje med kalenderen.