Fremtidens Digitale Iværksætter er kåret

Der var massere spænende pitches på programmet, da IT-Branchen inviterede til Løvens Hule på IT-Paratskibet ved folkemødet, men kun én kunne løbe afsted med titlen som Fremtidens Digitale Iværksætter.

Fremtidens digitale iværksætter folkemøde

Traditionen tro, afholdte IT-Branchen igen i år Løvens Hule på Folkemødet. Det mundede ud i, at Precure, der med deres innovative ide, om at sænke andelen af arbejdsskader og varige mén, blev kåret som Fremtidens Digitale Iværksætter.

De tre iværksættere, Morten, Helena og Søren, pitchede hver især ideerne bag deres startups for dommerpanelet bestående af serieiværksætter Thomas Madsen-Mygdal og Jørgen Balle Olesen, ejer Saxo.com. Og man må sige, at ideerne bag var både kreative og nytænkende.

e-Worker vil lave fremtidens administration

Morten Lindblad pitchede ideerne bag e-Worker, som sigter efter at skabe robotiseret og automatiseret software til administrative opgaver, såsom beregning af flexløn, for at effektivisere og strømline processerne.

Via automatiseringen sigter e-Worker efter at udrydde offentligt bureaukrati, de manuelle arbejdsgange og de lange ventetider der ofte følger med administrative opgaver.

GoGetty vil skabe diversitet og inklusion på arbejdspladsen

Helene Aagaard pitchede onlineplatformen GoGetty, som er en platform hvor virksomheder informerer om deres diversitet baseret på parametre som f.eks. fordelingen af mænd og kvinder i ledelsen, nationalitet, sprog mm.

Potentielle kandidater kan derved bruge dataen til at foretage deres karrierevalg, og virksomhederne kan bruge platformen som en slags corporate branding, for at vise omverdenen og potentielle kandidater, at de arbejder aktivt med diversitet.

Precure vil sænke andelen af arbejdsskader via IoT og AI

Søren Würtz fra Precure pitchede ideen om at mindske andelen af arbejdsskader via et påtageligt IoT-device.

Via cloud-systemer og elektriske impulser, opfanger devicet data fra ens muskler, og fortæller hvornår de bliver overbelastede.

Det kan hjælpe den enkelte person med at forstå, hvornår overbelastningen finder sted, så det kan forebygges samt hjælpe virksomheder til at se, hvor de f.eks. i produktionen skal foretage ændringer, fordi medarbejderne får skader og varige mén.

De tre deltagere pitchede alle nogle rigtig gode og innovative ideer, men ideerne og visionerne bag Precure fald i både dommerpanelet og publikums smag.

Begge parter var enige i, at Precure skulle hyldes med titlen som Fremtidens Digitale Iværksætter.

Vil du vide mere?

Vil du være up-to-date på folkemødet, eller er du gået glip at nogle af de mange spændende debatter der fandt sted på IT-Paratskibet, så kan du se dem alle sammen re-live på vores hjemmeside.