Kom med til Kina

Kina er i mange år blevet beskrevet med termerne made in China, counterfeiting og produktionsland. Men det er et image, der langt fra beskriver det højteknologiske og digitaliserede Kina, vi ser i dag.

Hvis du vil opleve et land i rivende udvikling, og se de nyeste teknologier og forretningsmodeller på first-hand-basis, så har du nu muligheden for at rejse med IT-Branchen på inspirationstur til Kina.

Kina er det nye Sillicon Valley

Den økonomiske vækst og liberalisering, som Kina har gennemgået de seneste mange år, har hjulpet Kina til i dag at være et af de førende lande indenfor innovation, R&D og teknologi generelt, og mange af de kinesiske virksomheder er langt foran deres vestlige konkurrenter.

Ofte skuer virksomhedsledere dog mod populære og kendte tech-områder som Silicon Valley for inspiration. Men faktisk er mange af de kinesiske tech-virksomheder i dag langt mere værd og længere fremme end deres vestlige konkurrenter.

Bl.a. er den kinesiske virksomhed Tencent i dag mere værdifuld på børsen end Facebook, og virksomheden Alibaba omsætter for mere end eBay og Amazon tilsammen.

Kinesisk lovgivning støtter op om udviklingen

Grunden, til at Kina ofte er foran ift. den teknologiske udvikling, er først og fremmest fordi, lovgivningen i Kina gør det muligt at bruge teknologier som for eksempel ansigtsgenkendelse, i stort set alle dele af samfundet. Men også fordi kinesiske virksomheder har adgang til massive mængder data, som kan anvendes til maskinlæring, da lovgivningen ikke rigtig dækker over begrebet privacy – endnu.

Samtidig bakker den kinesiske regerings initiativ ”Made in China 2025” også op om den teknologiske udvikling i landet, da netop dette projekt søger at fremme teknologien indenfor machine learning og robot-teknologi.

Og initiativet ser ud til at bære frugt, for tal fra International Federation of Robotics viser, at Kina i 2019 vil komme til at stå for 40 % af verdens samlede robotmarked med en værdi på godt $30 milliarder.

Grib muligheden – Tag med de førende Kinaeksperter

China Experience, der har mere end 13 års erfaring med at eksekvere læringsforløb for virksomheder, organisationer og business schools (heriblandt Novo Nordisk, Deloitte, CBS, Berkeley og IMD), vil sammensætte et spændende program, så du selv kan opleve, hvad der sker hos fremtidens førende techselskaber – og dermed hvad der kommer til at ske i Europa og Danmark om få år.

Du kan læse mere og tilmelde dig turen her, og har du andre spørgsmål vedrørende turen, er du også velkommen til at kontakte direktør for forretning og medlemsservice, Bjørn Borre.