En stærk rollemodel

“Hvis du har lyst til ledelse, skal du tro på dig selv og søge mulighederne”.

Hver måned spørger vi en ny rollemodel om, hvad de gerne vil opnå med deres lederrolle, hvordan de har fundet deres stærke sider, og hvilke råd de vil give videre til andre kvinder. Denne måned er der fokus på Marianne Lindhard Moe, der er administrerende direktør hos Avanade Danmark.

Hvad vil du gerne opnå med din rolle som administrerende direktør for Avanade Danmark?

Jeg har siddet i rollen som administrerende direktør for Avanade Danmark i 5 år, og vi har gennemført en større turnaround i den periode. Så de første år, var det 100% fokus på at øge selskabets profitabilitet. Nu har vi skiftet gear, og min opgave er at sikre vækst.

Rollen som country manager/administrerende direktør er ret klart defineret, jeg er ansvarlig for selskabets udvikling og resultater. I en global virksomhed som Avanade styres dette benhårdt med budgetter og KPI’er, men der er stadig en stor personlig indflydelse. Personligt har jeg ønsket at udvikle Avanade til en solid profitabel virksomhed, med store overskudsgrader – men også udvikle forretningen og medarbejderne, til at være innovative og på forkant af teknologien – vores fokus er Microsoft Cloud transformations-projekter og Microsoft digitaliseringsprojekter.
Jeg er et konkurrencemenneske, så selvfølgelig ønsker jeg at gøre Avanade Danmark til et af de mest succesfulde Avanade selskaber i Europa både vækstmæssigt, resultatmæssigt men også innovationsmæssigt og med stort fokus på kunde- og medarbejdertilfredshed. Det er faktisk gået ret godt.

Hvad har du haft succes med gennem din karriere?

Jeg har i flere forskellige sammenhænge stået for planlægning og eksekvering af strategiske planer. Det har været firma-strategiplaner eller kunde-strategiplaner, fælles har været en god planlægning og en meget klar fokusering i eksekveringen.
Mine resultater er alle teamresultater. Det er gået godt, så jeg har været god til at skabe succesfulde teams og finde gode nye ledere i mine teams.

Hvordan fandt du dine stærke sider – og hvordan har du udviklet dem?

Jeg har selv haft mange gode ledere, ledere som har troet på mig og har støttet mig. Derudover havde jeg en far, der allerede da jeg var barn/ung, støttede og påvirkede mig meget direkte. Min far inspirerede mig til til at læse til civilingeniør og også økonomi, og han inspirerede mig til at starte i IT-branchen. Jeg diskuterede også lederrollen med ham meget tidligt i min karriere. Hans støtte har klart påvirket mig til at turde tage lederroller meget tidligt.

Min allerførste chef, som jeg havde i knap 5 år i Digital, har også haft en stor indflydelse på mig. Jeg arbejdede dengang med basisteknologi på store kundeprojekter. Da jeg begyndte at tale om lederansvar tilbød han et ”self assesment”-kursus. Jeg kan stadig huske indholdet i det kursus. Jeg lærte så meget både om mig selv, og hvordan det var at være leder.

Min chef i Microsoft lærte mig også en vigtig læresætning: ”Kend dine tal”. Det er så rigtigt, og det har jeg absolut taget med mig. Forståelsen af ”dine tal” og resultater er vigtige. Du bruger det i din planlægning af aktiviteter, og når du træffer beslutninger. Jo bedre du kan ”dine tal”, jo bedre bliver din argumentation og din styrke i forhandling. Det er faktisk ligegyldigt, om det er forhandling med kunder eller forhandling med en ledelse. Du opnår troværdighed, og du ved, hvor langt du vil gå i en forhandling. I dag er en af mine styrker, at jeg kender ”mine tal” i mit selskab, hvilket gør det meget lettere og hurtigere at træffe beslutninger.

Hvad ville du ønske du havde vidst tidligere, som du ved nu?

Jeg ville have udbygget mit personlige netværk tidligere i min karriere. Det fokuserede jeg ikke på før meget sent.

Hvilke råd vil du give videre til andre kommende, kvindelige ledere?

Hvis du har lyst til ledelse, skal du tro på dig selv og søge mulighederne. Du skal ikke lytte til dem, der siger at børn og karriere ikke kan kombineres. Det kan det godt, men det kræver selvfølgelig planlægning og prioritering. Hjælp i huset og hjælp til at hente børn er ikke luksus. Det er en naturlig støtte i en travl hverdag. Derudover er valget af partner ikke uvæsentligt. Det er meget lettere at gøre karriere, hvis man har en partner, der støtter en, og som tager sin del af ansvaret for familien.

Men derudover vil jeg sige: tag chancen – det er sjovt at være leder.