En stærk rollemodel

"Tag dit bagland med på rejsen"

Hver måned spørger vi en ny rollemodel om, hvad de gerne vil opnå med deres lederrolle, hvordan de har fundet deres stærke sider, og hvilke råd de vil give videre til andre kvinder. Denne måned er der fokus på Stine Ankjær Skov, business operations director for Canon.

Hvad vil du gerne opnå med din rolle som Business Operations Director? 
Jeg vil gerne være med til at udvikle vores forretning og være med til at sætte retningen for Canons udvikling i de kommende år. Ikke mindst vil jeg gerne sikre, at vi når de mål, vi sætter os.

Hvad har du haft succes med gennem din karriere? 
Gennem de snart 12 år jeg har været i Canon, har jeg haft 5 forskellige stillinger – alle som leder. I alle stillingerne har jeg fået til opgave at bygge nye teams op, hvilket jeg har haft rigtig god succes med. Det at skabe et velfungerende team og sikre at målsætninger både for teamet og for den enkelte er på plads samt at motivere den enkelte i et nyt set-up, synes jeg er super spændende. Det er dér, jeg har haft størst succes.

Hvordan fandt du dine stærke sider – og hvordan har du udviklet dem?
Jeg fandt tidligt i min karriere ud af, at jeg er ekstremt struktureret i min tilgang til de opgaver, jeg bliver sat overfor. Jeg er god til at kommunikere klare mål og retning for de personer, jeg er leder for. Jeg har videreudviklet disse kompetencer løbende gennem min karriere ved uddannelse, coaching og feedback fra ledere og medarbejdere. Det med at være struktureret blev grundlagt i de år jeg var i reklamebranchen som projektleder, hvor opfølgning på projekter og kampagner overfor kunderne var ekstremt vigtigt.

Hvad ville du ønske du havde vidst tidligere, som du ved nu?
Hvor vigtig det er at skabe gode relationer i hele virksomheden. Brug tid på at lære folk i din organisation at kende, hvem er de som personer, hvad de står for og hvad de er dygtige til. Når du selv er åben og udadvendt og viser hvem du er, så åbner folk sig også overfor dig.  

Hvilke råd vil du give videre til andre kommende kvindelige ledere?
Gå efter det du gerne vil og tro på, at du kan være med til at gøre en forskel. Går du efter en lederstilling og har du børn, så tag dit bagland med på rejsen – så bliver rejsen du skal på meget sjovere og lettere, selv om det stadig vil kræve en del planlægning.

Interesseret i mere? Læs videre i serien om de andre kvindelige rollemodeller her.