Alle møder starter med 1 minuts ro

Uanset om det er internt, med partnere eller overfor potentielle kunder, så starter alle møder hos TimeXtender med, at man vender et timeglas og tager et minuts ro.

Det er nok de færreste steder, hvor alle møder starter med stilhed, og hvor der hver fredag morgen på hovedkontoret i Aarhus er guidet meditation for medarbejderne. En meditation som for øvrigt er obligatorisk for lederne at deltage i.

Men sådan er det hos it-virksomheden TimeXtender, der udvikler og sælger software, som automatiserer udtræk og strukturering af data til kundernes ledelsesrapportering og visualiseringssoftware.

TimeXtender er formålsdrevet, og ved at give tid inspirerer virksomheden partnere og kunder til at træffe de rigtige beslutninger for deres forretning og organisation med data, hjerne og hjerte.

De ser nemlig tid, som noget af det vigtigste for både deres medarbejdere, partnere og kunder, og har derfor gjort det til en del af virksomhedens DNA.

”Overfor vores partnere og kunder handler det om, at vi med vores software giver dem den tid, de ofte mangler. Internt hos os handler det om fokus på opgaven, at være nærværende i vores relationer og skabe rum til innovation,” fortæller Anne Bach Krog Iversen, der er Chief DNA & Culture Officer hos TimeXtender.

Vi har lynende travlt, men tager det med ro

Som hos alle andre it-virksomheder er der også travlt på kontorerne og hos de 81 medarbejdere som TimeXtender har ansat i ni forskellige lande, hvor de i dag er repræsenteret.

Passer medarbejderne ikke på, kan hverdagen hurtigt blive fyldt med distraktioner og i sidste ende blive for hektisk og stresset.

”Det er vigtigt at forholde sig til, hvordan vi fungerer som mennesker i en verden, hvor vi hele tiden skal håndtere forandringer, forbedre vores kompetencer og suge ny viden til os. Og ikke mindst hvordan vi også kommer ned på jorden igen,” siger Anne Bach Krog Iversen.

Gennem mindful recharge sessioner bliver medarbejderne trænet i forskellige teknikker, der netop skal hjælpe med dette, ligesom timeglassene, der findes i alle mødelokalerne, skal få folk til lige at stoppe op, være opmærksomme og slå autopiloten fra.

Samtidig arbejder virksomheden med Franklin Coveys syv gode vaner, der skal være med til at sikre, at medarbejderne har et fælles sprog. Det hjælper til, at medarbejderne kan forstå hinandens reaktionsmønstre og prioriteringer og dermed tale sammen mere proaktivt.

Vi er, hvad vi giver

Netop kulturen og virksomhedens DNA er vigtig for TimeXtenders succes, og derfor er det også noget, der bliver arbejdet med allerede ved rekrutteringen.

”Kulturen er så stærk, at vi nu først og fremmest ansætter til kultur. De faglige kompetencer er nemmere at bygge på. Allerede fra rekrutteringen er vi derfor meget tydelige om, hvilken kultur vi har hos os og opmærksomme på, om personen vil passe ind,” udtaler Anne Bach Krog Iversen.

Det giver en stærk sammenhængskraft og understøtter den kraftige vækst, og antallet af medarbejdere er da også vokset med 163% indenfor de seneste par år, ligesom medarbejderne bliver længere hos dem.

”En personaleomsætning på nul er dog ikke et mål i sig selv, da der også kommer en ny dynamik med nye medarbejdere. Men vi er glade for, at vi er gode til at tiltrække medarbejdere og samtidig kan sikre, at de ikke oplever stres i samme grad, som hos andre virksomheder,” siger Anne Bach Krog Iversen.

Fem gode råd om tid

For Anne Bach Krog Iversen er hastighed og tid noget, der udfordrer hele samfundet – og noget man som virksomhed også bliver nødt til at tage et ansvar for at få løst. Ellers kører det af sporet.

Hun kommer da også med fem konkrete råd til at øge fokus, de gode relationer samt innovation og resultater i organisationen – og til at undgå at løbe rundt med hovedet under armen.

  • Vær enige om intentionen med et møde, så der er et fælles fokus og enighed om resultatet. Tænk win-win.
  • Start med 1 minuts ro til at lande, fokusere og ’connecte’ med hinanden og opgaven. Det giver ro, sparer tid og styrker dine relationer.
  • Siden sidst. En god start på agendaen kunne være en hurtig runde med succeser og læring, så man fra begyndelsen sikrer, at alle bliver hørt og skaber et innovativt mindset.
  • Vær enige om prioriteringen. Det skaber overblik og man undgår en masse efterfølgende oprydning. Hvad er vigtigst?
  • Afslut mødet med en hurtig runde med positive indsigter fra mødet, så alle tager de positive vibes med fra mødet.