Min vej til it: Rikke Vestesen Christiansen, MedCom

Fra interesse for teknologi til standardiseringskonsulent i sundheds-it

Rikkes vej ind i it-branchen har været præget af en stor interesse for teknologi og stammer helt tilbage til barndommen, hvor der blev leget med egen hjemmeside, redigering af billeder i Photoshop og andre små projekter. Senere i sit liv tog hun en ingeniøruddannelse i Sundhedsteknologi, på grund af en større interesse for menneskets samspil med teknologien. Derudover er det en stor motivation for Rikke at kunne bidrage til at forbedre forholdene for patienter og borgere. Uddannelsen inden for Sundhedsteknologi gav Rikke en stærk forståelse for både tekniske og organisatoriske aspekter af sundheds-it. 

Den første erfaring inden for branchen fik hun gennem sit første job på OUH Odense Universitetshospital som Innovationskonsulent, hvor hun arbejdede med projektledelse af innovationsprojekter indenfor sundheds-it i tæt samarbejde med hospitalets kliniske personale og patienter. Rikke har taget vigtige erfaringer fra klinikernes brug af sundheds-it i hverdagen med sig videre i sin nuværende stilling hos MedCom som standardiseringskonsulent med fokus på HL7® FHIR®-standarder (Fast Healthcare Interoperability Resources). Det var gennem jobbet på hospitalet, at Rikke blev særligt opmærksom på vigtigheden af standardisering inden for sundheds-it. Standardiseringen gør nemlig, at data forbundet med den enkelte patient følger med, når denne bevæger sig rundt i det danske sundhedsvæsen.

Hvorfor it-branchen?

For Rikke, er det særligt spændende at arbejde i it-branchen, fordi den er i konstant udvikling, hvilket kræver en kombination af teknisk forståelse, innovation og samarbejde. Det er meget motiverende for hende at se, hvordan digitale løsninger kan forbedre patientbehandlingen og gøre en reel forskel i menneskers liv. Og det føles meningsfuldt at bidrage til arbejdet med digitale standarder, der understøtter en mere sammenhængende sundhedssektor, hvor data følger patienten, og hvor kvaliteten af behandlingen styrkes gennem effektiv informationsdeling.

Udfordringerne ligger ifølge Rikke i at balancere tekniske krav med kliniske behov, samtidig med at løsningerne skal være brugervenlige og nemme at implementere. Det kræver samarbejde mellem mange forskellige aktører, hvilket gør arbejdet dynamisk og lærerigt. Belønningen er at se standarderne blive anvendt i praksis og opleve, hvordan de kan skabe mere effektive arbejdsgange og sikre bedre patientforløb.

Hendes bedste råd?

Rikke opfordrer alle – specielt kvinder – til at vælge it-branchen og udtaler:

”Den forskel, jeg føler, at jeg bidrager med, er at sikre bedre dataudveksling og mere sammenhængende patientforløb, hvilket i sidste ende forbedrer kvaliteten af sundhedsydelser i Danmark til gavn for patienterne.”