Min vej til it: Liv Kondrup, Bankdata

En karriere drevet af nysgerrighed og samarbejde

En varieret arbejdsdag med fokus på sikkerhed og samarbejde

Jeg arbejder som softwareudvikler i Bankdata i et område, der arbejder med værdipapirhandel og depoter. Jeg sidder i et lille, forholdsvis nyt team, som jeg selv har været med i næsten helt fra starten. Vi har meget varierede opgaver, der afhænger af, hvad der er behov for i vores område. Vi rykker ind der, hvor der enten mangler hænder, eller de kompetencer, vi har i teamet. Jeg synes, det er fedt at komme rundt i forskellige hjørner af forretningsområdet, og dermed skulle lære noget nyt hele tiden og samarbejde med en masse forskellige mennesker.

Derudover har jeg en rolle som Security Champion. En Security Champion er en rolle, der står imellem udviklingsteams og centrale sikkerhedsteams. Rollen går både ud på at være en vidensressource i udviklingsteams og at få viden om sikkerhed bredt ud, men også at give feedback til de centrale sikkerhedsteams, hvis der er sikkerhedstiltag, der rammer skævt ude i organisationen. Det er en rolle, der både handler om hardcore sikkerhedskompetencer, men også om kommunikation, formidling og forandringsledelse. For mig er det en vildt spændende mulighed for at fordybe mig og blive dygtig til sikkerhed, samtidig med at jeg lærer fra mig.

Detektivarbejde, samarbejde og konstant læring i it-branchen

Jeg synes, at arbejdet med software konstant bevæger sig mellem teori og praksis. Det kræver, at man forstår teorien for at kunne lave nogle gode løsninger, men man bliver også nødt til at prøve nogle ting af og eksperimentere for at finde den bedste løsning. Arbejdet indeholder rigtig meget detektivarbejde, der både kan være frustrerende og besværligt, men det er samtidig det, der gør det spændende og helt vildt fedt, når man har løst et komplekst problem. It-branchen kræver mange forskellige kompetencer. 

De systemer, vi laver, kræver teknisk viden, men de kræver også en forståelse for det forretningsområde, de understøtter. Det kræver også rigtig meget samarbejde, koordinering og kommunikation med de folk, man arbejder sammen med. I et team som mit er vi sjældent eksperterne, når det kommer til det forretningsmæssige, men vi er det tit på det tekniske. Det stiller høje krav til vores evne til at samarbejde med andre teams og videnspersoner. Samtidig er det en branche i konstant forandring, der kræver, at man følger med udviklingen. Det, vi lavede for et halvt år siden, havde vi måske lavet anderledes i dag. Det betyder, at der altid er noget nyt at lære og nye spændende værktøjer, teorier, koncepter eller andet at fordybe sig i, og vi kan konstant forbedre de systemer, vi har lavet.

Tvivl og udfordringer blev afløst af passion for it og ledelse

I folkeskolen var det egentlig slet ikke de naturvidenskabelige og tekniske fag, der havde min interesse, men i 10. klasse blev jeg bidt af matematik og fysik/kemi, så derfor startede jeg på HTX på mat/fys-linje, hvor især min interesse i matematik blev større.

Som valgfag på HTX havde jeg desuden programmering, og jeg synes, det var helt vildt fedt. Kombinationen af matematik og programmering gjorde det ret oplagt at læse datalogi, så det gjorde jeg.

Jeg synes, studiet var utroligt spændende, men en stor del af min studietid var præget af corona-nedlukning, onlineundervisning, onlineeksaminer og isolation. Det, kombineret med den eksamensstress, der normalt følger med, gjorde, at jeg var lidt udbrændt, da jeg var færdig med min bachelor. Derfor var jeg meget i tvivl om, jeg ville fortsætte på en kandidat. Jeg tog en pause fra studielivet og tog et halvt år på højskole. Livet uden afleveringer og eksaminer var virkelig skønt. Inden jeg kom hjem fra højskole, havde jeg et job klar, der ventede på mig, og det gjorde beslutningen meget nem. Og jeg har ikke fortrudt det et øjeblik siden.

Jeg lærer stadig en helt masse nyt hele tiden og har rigeligt mulighed for at fordybe mig i nye ting. Jeg har fundet ud af, at jeg lærer meget bedre ved bare at kaste mig ud i tingene og bruge det i praksis og uden de stramme deadlines, jeg havde på studiet. Jeg har også opdaget en interesse for de mere ”bløde” kompetencer indenfor fx kommunikation, samarbejde og ledelse. Det er alt sammen områder, jeg ikke havde beskæftiget mig med på studiet, men som jeg brænder meget for i dag.