I tvivl om corona? Spørg Chatbotten

Der er ingen tvivl om, at danskerne i disse tider afsøger nettet for at få svar på en lang række corona-relaterede spørgsmål. Men nu kan en AI chatbot give dig alle svarene.

I tvivl om corona? Spørg Chatbotten

Mange it-virksomheder gør i disse dage en ekstra indsats for at hjælpe både borgere, virksomheder og det offentlige i forbindelse med coronakrisen.

Én af dem er BOTXO, der har udviklet en dedikeret chatbot, som man gratis kan få implementeret på sin hjemmeside eller intranet.

Du kan selv prøve den her på siden.

”Når der er krise, har man brug for hurtigt at kunne få svar på det, der gør en urolig. Så i stedet for at man skal bruge tid på at lede igennem en masse sider, har vi udarbejdet en chatbot, der kan give svar på ens coronaspørgsmål, ” siger Henrik Fabrin, adm. direktør i BotXO.

Via AI sørger chatbotten hele tiden for at hente data fra de officielle myndighedssider, hvorefter den omsætter disse fakta, råd og henvisninger til let forståelige spørgsmål og svar, så danskerne hurtigt kan finde den relevante myndighedsinformation om emnet.

Er man interesseret i at få chatbotten på sin egen hjemmeside eller intranet helt gratis.

Ønsker man som virksomhed at få tilføjet særlige spørgsmål/svar om f.eks. virksomhedens egne politiker overfor medarbejderne, kan det også lade sig gøre, men så koster det lidt ekstra.

Vil bekæmpe coronavirus globalt

BotXO har dog større ambitioner med projektet, og arbejder lige nu på at få udviklet chatbotten til at kunne håndtere alle sprog, så den kan bruges globalt.

”Mange steder i verden oplever man lige nu et sygehusvæsen, der er i knæ, og hvor mængden af misinformation om coronavirus stiger voldsomt. At få lavet en fælles global database og chatbot med fakta og vigtig information, kan derfor gøre en kæmpe forskel. Og det projekt håber vi nu, at vi kan få op at stå så hurtigt som muligt,” udtaler Henrik Fabrin.

Ved at bruge kunstig intelligens til at besvare en stor procentdel af de spørgsmål som myndigheder, organisationer og virksomheder får i disse dage, frigør man mere tid for de berørte supportteams, så de har mere tid til de mere komplekse henvendelser.

Der er brug for din hjælp

For at kunne hjælpe med at bekæmpe coronavirus globalt, er der dog brug for din hjælp.

Udfordringen er, at det globale datasæt, der er behov for at kunne træne AI’en, er ikke-eksisterende. F.eks. mangler der coronarelaterede spørgsmål i forskellige sprogversioner, s AI’en kan trænes til at forstå spørgsmålene og finde svarene via de officielle myndighedssider.

Du kan derfor hjælpe ved i første omgang blot at tilføje coronavirus spørgsmål på dit eget lokalsprog. På den måde er du med til at gøre AI’en klogere på, hvordan forskellige mennesker stiller spørgsmål om corona, så den hurtigere kan finde frem til de rette svar.

Du kan også hjælpe ved at sende opfordringen videre til kollegaer, venner og familie, der kommer fra andre lande, og dermed kan hjælpe på deres lokalsprog.

Du kan læse mere om det globale projekt her.