Opgrader virksomheden med en erhvervskandidat

It-uddannelserne tilbyder nu en 4-årig erhvervskandidatuddannelse specielt tilrettet medarbejdere og studentermedarbejdere.

Har du medarbejdere eller studerende ansat, der aldrig kom i gang med deres kandidatgrad, men som måske godt kunne tænke sig en faglig opgradering uden at skulle sige farvel til jobbet, så er muligheden der nu.

Bl.a. DIKU og DTU har etableret deltids erhvervskandidatuddannelser, hvor man på fire i stedet for normalt to år kan gennemføre sit kandidatur.

Det giver mulighed for, at man kan passe et arbejde på minimum 25 timer om ugen og samtidig følge undervisningen på universitetet sammen med de øvrige kandidatstuderende.

”På denne måde får virksomheden tidligt kendskab til den nyeste viden inden for universitetsverdenen, samtidig med at medarbejderne fortsætter med at bidrage i virksomhedens dagligdag. Den tætte kobling vil således være til gavn både for virksomhederne, de studerende og for universiteterne,” siger Birgitte Hass, adm. direktør i IT-Branchen.

Tag imod bachelorstuderende

Ordningen kan både søges af studerende, der går direkte videre efter deres bachelor, og af medarbejdere, der har taget deres bachelor for nogle år siden, og som nu gerne vil læse videre.

Som virksomhed kan man derfor også opleve, at man modtager jobansøgninger fra bachelorer, der ønsker at arbejde minimum 25 timer om ugen samtidig med, at de studerer videre på deres kandidatuddannelse over de næste fire år.

”Det er vigtigt, at it-virksomhederne er opmærksomme på den nye ordning, og er klar til at rykke hurtigt i forhold til ansættelse af evt. erhvervskandidater. Virksomhederne får en fantastisk mulighed for at gribe de bedste kandidater og for i samarbejde at finde ud af om medarbejderen og virksomheden passer sammen,” udtaler Birgitte Hass.

For DIKU starter de nye erhvervskandidater i datalogi op med 60 pladser 1. september 2018, men ansøgningsfristen er allerede 15. maj. Læs mere om ansøgning og optagelse på DIKU’s hjemmeside.

Også på DTU er der etableret erhvervskandidatuddannelser i Informationsteknologi, hvilket gør det muligt for virksomheder at ansætte ingeniører under uddannelse. Læs mere om ansøgning og optagelse DTU’s hjemmeside.