Kendt digital strateg skal sætte retningen for IT-Branchen

Natasha Friis Saxberg, kendt iværksætter, forfatter og digital strateg bliver ny boss i IT-Branchen. Hun skal løfte en ny ambitiøs strategi, der skal give Danmarks succesfulde it-brancheforening et spring ind i det nye årti.

Kendt digital strateg skal sætte retningen for IT-Branchen

Tech er i alt, hele samfundet er i digital transformation og innovativ teknologi er en af de afgørende nøgler til et mere bæredygtigt samfund.

Derfor sætter IT-Branchen nu en ny retning, der skal afspejle den helt centrale rolle, som det placerer foreningen i.

”Tech er kommet øverst på agendaen i alle virksomheder og organisationer, men også politisk. Det giver os en meget vigtig rolle at spille. Vi skal være hub for dyb indsigt i tech og digitalisering, og et samlingspunkt for digitale virksomheder og samtidig formå at sætte retningen for, hvordan vi som samfund skaber fremtiden med bæredygtig tech,” siger Kim Nielsen, formand for IT-Branchen og adm. direktør i Canon Danmark.

IT-Branchens hovedbestyrelse godkendte i december en ny strategi, som vil blive præsenteret i starten af 2020. Til at udmønte strategien er der valgt en ny direktør.

”Natasha Friis Saxberg er den helt rigtige til at stå i spidsen for den ambitiøse strategi, som sætter retningen for det nye årti. Jeg er meget glad for, at hun har sagt ja til opgaven,” siger Kim Nielsen.

Natasha Friis Saxberg er en kendt profil i it-verdenen med solid erfaring både som iværksætter, forfatter og debattør og med digital transformation af store virksomheder som Mærsk.

”Det er et drømmejob,” siger Natasha Friis Saxberg, der først i det nye år tiltræder som ny adm. direktør i IT-Branchen.

”Jeg brænder for innovation og for at accelerere den digitale udvikling. Men også for at vi gennem nye partnerskaber kan udvikle holistiske løsninger, der kan løfte hele Danmark digitalt. Det ser jeg meget frem til at arbejde tæt sammen med IT-Branchens medlemmer om.”

En forening i vækst og med en klar stemme

IT-Branchen er i solid vækst og er med sine 750 medlemmer det største fællesskab for it-virksomheder. Det er således en stærk forening i vækst, som den afgående adm. direktør Birgitte Hass, der har været i IT-Branchen i 5 år, nu forlader. Birgitte Hass tiltræder en stilling som adm. dir. for NEMConnect.

”Birgitte Hass har gjort en stor og ihærdig indsats, og det siger vi hende meget stor tak for. Hun forlader en forening med et solidt fundament, som vi nu vil bygge videre på,” siger Kim Nielsen.

IT-Branchens medlemmer er særdeles aktive og sætter retningen blandt andet via de politiske udvalg. IT-Branchen vil også fremadrettet være en klar og markant stemme på vegne af it-leverandørerne.

Den samlede direktion består således ud over adm. direktør Natasha Friis Saxberg også af Mette Lundberg, der er direktør for politik og kommunikation, mens Bjørn Borre er direktør for forretning og medlemsservice.