Her kan virksomheder få hjælp til sikkerheden

Regeringen har netop lanceret en ny portal, der skal hjælpe særligt små og mellemstore virksomheder samt borgere med at få styr på deres it-sikkerhed.

Portalen sikkerdigital.dk lanceres, fordi it-sikkerheden hos særligt de mindre erhvervsdrivende er skræmmende lav.

En undersøgelse, som Erhvervsministeriet har foretaget, viser blandt andet, at hver tredje danske virksomhed ikke har styr på den digitale sikkerhed, og at 16 procent af de danske SMV’er potentielt kan miste deres forretningsgrundlag, hvis forretningskritiske eller andre følsomme data lækkes.

”Den manglende sikkerhed betyder, at virksomhederne reelt sætter deres forretning på spil hver eneste dag. Og det er et farligt spil at spille, når vi samtidig ved, at hackerne ikke holder sig tilbage overfor danske virksomheder,” siger Bjarke Alling, formand for IT-Branchens sikkerhedsudvalg og koncerndirektør i Liga ApS.

En analyse fra Dansk Erhverv viser, at 3 ud af 4 danske virksomheder blev ramt eller forsøgt ramt af cyberangreb i 2017, og en undersøgelse fra Deloitte konkluderer, at Danmark er det fjerde mest udsatte land i verden, hvad angår cyberkriminalitet og cyberangreb.

Brug sikkerdigital.dk

sikkerdigital.dk har regeringen samlet en række enkle og letforståelige tips til, hvordan man beskytter sin virksomhed bedst muligt.

Virksomhederne kan også teste deres virksomhed og blive klogere på deres digitale sikkerhedshuller.

IT-Branchen har længe efterlyst øget awareness omkring it-sikkerhed i dansk erhvervsliv, og har også siddet med i arbejdet og bidraget med rådgivning og sparring i forhold til de gode råd og værktøjer, der ligger på siden.

”Hjemmesiden er et vigtigt skridt på vej hen mod bedre it-sikkerhed i de danske virksomheder, og det er godt at se, at regeringen tager udfordringen med dårlig sikkerhed på sine skuldre.”

Fra IT-Branchens lyder der også en klar opfordring til, at man bruger hjemmesiden aktivt – både til at tjekke sin egen it-sikkerhed og opfordre ens kunder til at bruge den.

”En hjemmeside gør ingen forskel, hvis den ikke bliver brugt. Derfor er det afgørende, at vi i fælles flok får skabt den nødvendige awareness omkring it-sikkerhedstruslerne, der gør, at alle danske virksomheder vil prioritere it-sikkerheden,” slutter Bjarke Alling.