Bliv sikkerhedsrådgiver for danske SMV’er

Små og mellemstore virksomheder kan fra 16. september få støtte til at øge deres digitale sikkerhed, og i den forbindelse søger man rådgivere, der kan hjælp SMV’erne indenfor it-sikkerhed.

Bliv sikkerhedsrådgiver for danske SMV’er

Den tidligere regering har etableret SMV:Digital, der skal fremme digital omstilling og udvikling af e-handel i danske små og mellemstore virksomheder (SMV’erne).

I den forbindelse leder man nu efter personer, der kan rådgive virksomhederne om, hvordan de kan forbedre deres it-sikkerhed.

Så sidder du inde med it-sikkerhedsmæssig viden og erfaring, kan du nu søge om at blive en del af SMV:Digitals rådgiverdatabase.

Interesserede sikkerhedsrådgivere skal blot registrere sig i rådgiverdatabasen.

Bliver du godkendt, kan du fremadrettet blive parret med virksomheder, der har behov for it-sikkerhedsrådgivning.

Sådan fungerer det

På baggrund af en ansøgningsproces udvælger SMV:Digital en række virksomheder. De skal så igennem en workshop, og derefter modtager de 25.000 kr., der skal bruges til rådgivning omkring digital sikkerhed.

Derefter søger de efter it-sikkerhedsrådgivere i rådgiverdatabasen og aftaler nærmere møde – f.eks. med dig.

Du skal være uvildig rådgiver

Bliver du udvalgt som sikkerhedsrådgiver, er det vigtigt, at du er uvildig i din rådgivning, hvilket vil sige, at du skal være objektiv i din rådgivning af virksomheden.

Ved afklaringsprojekter skal rådgiveren derfor præsentere virksomheden for flere relevante løsninger, og du må ikke fremhæve én løsning frem for andre, med mindre dette er sagligt begrundet i virksomhedens konkrete behov.

Om SMV:Digital

Programmet består bl.a. af en tilskudspulje til indkøb af privat rådgivning om digital omstilling og e-handel.

Du kan læse mere om SMV:Digital på deres hjemmeside og se, hvem der pt står på deres rådgiverliste.