En stærk rollemodel

"Det er vigtigt at være nysgerrig på alle dele af forretningen"

Hver måned spørger vi en ny rollemodel om, hvad de gerne vil opnå med deres lederrolle, hvordan de har fundet deres stærke sider, og hvilke råd de vil give videre til andre kvinder. Denne måned er der fokus på Mette Eistrøm Krüger, juridisk direktør for Telenor.

Hvad vil du gerne opnå med din rolle som juridisk direktør?

At sikre at vi gør de rigtige ting, på den rigtige måde. Personligt motiveres jeg af at være en del af et stærkt team. Jeg har super dygtige medarbejdere, der inspirerer mig og den største tilfredsstillelse er når vi sammen lykkedes med de mål vi har sat os.

Hvad har du haft succes med gennem din karriere?

Samarbejde –  der er ingen der kommer særlig langt alene. Det er vigtigt at være nysgerrig på alle dele af forretningen. Det giver bedre indsigt og dermed bedre forståelse for hvordan du kan bidrage til den samlede forretning.

Hvordan fandt du dine stærke sider – og hvordan har du udviklet dem?

Jeg tror altid jeg har været bevidst om mine stærke og svage sider. Tidligere fyldte det mere for mig at kompensere for de svage sider, ved at dygtiggøre mig fagligt eller udvikle mig personligt inden for de områder. I dag har jeg erkendt mine svage sider og så omgiver jeg mig med nogen, der kan kompensere, det giver meget bedre resultater. De stærke sider udvikler man jo ofte helt naturligt, fordi det er der du bliver bekræftet og det ligger oftest inden for hvad du synes er spændende at arbejde med.

Hvad ville du ønske du havde vidst tidligere, som du ved nu?

At der er så mange der gerne vil hjælpe en på vej, det er bare at række hånden ud og bede om hjælp.

Hvilke råd vil du give videre til andre kommende kvindelige ledere?

Sig det højt, hvis du går med lederambitioner, men vær tålmodig og brug tiden på at dygtiggøre dig. Udvikling af lederfærdigheder som generel forretningsforståelse, stakeholder management, projektledelse, præsentation etc. det ligger lige for næsen af de fleste og det er det du skal bygge på. Få dig en mentor både hvis du har lederambitioner, men også hvis du er ny leder. Det er godt at have nogen at spille bold op af.

Interesseret i mere? Læs videre i serien om de andre kvindelige rollemodeller her.