”Der har åbnet sig en verden af muligheder"

Thomas Pedersen, 27 år, har en kandidat i Informationsteknologi fra DTU og er i dag ansat hos Microsoft.

Hvad talte for at vælge en it-uddannelse?

Jeg fandt det fasinerende, hvor tilgængeligt det var og på samme tid, hvor stor indvirkning ens arbejde kunne have.

Hvad talte imod at vælge en it-uddannelse?

Da jeg skulle vælge efter gymnasiet hvad der skulle ske nu, vidste jeg ikke, om jeg fagligt var stærk nok til at tage på universitet, hvilket viste sig ikke at have hold i noget, da universitet favner meget bredt og gav mig plads til at udvikle mig til et niveau, som jeg ikke havde forstillet muligt.

Hvad er det fedeste du har fået lov til at lave?

Jeg har fået muligheden for at lave udviklingsværktøjerne (compiler, debugger, mm.) til mine kollegaer samt vores kunder.

Hvad er det der gør, at du glæder dig til at komme på arbejde hver dag?

Jeg bliver stillet over for en masse spændende og udfordrene problemer hver dag, men i kræft af at vores udviklingværktøjer har så stor en indvirkning på mine kollegaers samt kunders arbejdsdag, så finder jeg den største glæde, når jeg kan afhjælpe nogle af deres udfordringer og vide, at det gør en kæmpe forskel for dem.

Hvad er det bedste ved at have taget en it-uddannelse?

At der har åbnet sig en verden af spænende muligheder og det største problem er at finde tid nok til at give sig i kast med dem. Jeg har fået et solidt fundament hvilket har givet mig muligheder for at lave alt fra mobil apps til størrere it-systemer eller blot små elektroniske gadgets.

Hvis du skulle give et godt råd til de unge, der skal til at vælge en uddannelse, hvad skulle det så være?

Glem alle fordomme og undersøg ved brug af åbenthus eller andre lignede begivenheder om den pågældende uddannelse åbner op for noget som de vil synes er interessant.