Coding Class rykker til England

For at få flere danske klasser og kommuner til at deltage i Coding Class-initiativet, tog IT-Branchen til London.

Det kan måske lyde underligt at tage til London for at få danske skoleklasser og kommuner i tale. Men netop i den uge afholdtes årets store edtech show, BETT Show 2019, hvor danske skolefolk med interesse for innovative forløb og digitale teknologier flokkes til.

”Coding Class er en rigtig god måde at tage forskud på det nye fag i teknologiforståelse på. I stedet for at vente flere år, så kan elever og lærere allerede nu opnå vigtige digitale kompetencer gennem Coding Class. Så vi er med på BETT for at præsentere initiativet for de mange danske deltagere, der er her,” siger Mette Lundberg, direktør for politik & kommunikation i IT-Branchen.

Knapt 400 danske skolefolk deltager i den danske delegation på BETT for at få viden og ny inspiration til, hvordan digitale teknologier og læremidler kan styrke undervisningen og børnenes kompetencer på forskellige områder. En række af IT-Branchens medlemmer udstiller også på BETT.

Gode erfaringer

I London blev Coding Class-initiativet præsenteret i et samarbejde mellem IT-Branchen, Coding Class CPH ved Københavns Kommune og Teknologipagten.

Mens IT-Branchen kunne fortælle om Coding Class stod Københavns Kommune klar til at fortælle om, hvordan man som kommune i praksis kan implementere Coding Class i byens skoler, mens Teknologipagten har puljemidler, som skoler og kommuner kan søge til at køre forløb som Coding Class.

”Vi har oplevet en rigtig stor interesse for Coding Class og har talt med en utrolig masse engagerede skolelærere og ledere, som er interesserede i at være med,” udtaler Mette Lundberg.

Mere om Coding Class

Coding Class er ikke bare en ubetinget succes for eleverne og lærerne. Flere og flere kommuner i hele landet ser perspektiver i den nye undervisningsform, hvor elever skal skabe målrettede digitale løsninger til en reel problemstilling fra en virksomhed.

6.700 børn har allerede prøvet kræfter med Coding Class og lige nu kører forløbene for fuld fart i København og Odense. Også Høje Tåstrup, Fredericia, Vejle og Furesø Kommune har været med.