5G-forsøg rundt om i landet

For bare 600 kr. kan man nu få en forsøgstilladelse til at teste fremtidens 5G-netværk. Noget man allerede har taget til sig i Padborg, hvor man 4. november sætter fokus på 5-mulighederne for transportbranche.

”Service uden grænser” står der på Padborg Transportcenter, hvor der hver dag kører over 7.500 lastbiler igennem. Og med deres satsning på fremtidens 5G, lever de i den grad op til deres logo.

De er nemlig ikke i tvivl om, at 5G vil skabe helt nye muligheder, konkurrenceformer og samarbejdsmuligheder i transportsektoren, og netop derfor har de også sat sig for at blive en af de første 5G-testområder i Danmark.

Er du interesseret i at deltage i deres inspirationsmøde man. 4. november, kan du læse mere om det her.

5G-test for 600 kr.

Energistyrelsen forventer, at 5G bliver en afgørende teknologi for industriel digitalisering, Internet of Things, selvkørende biler, kunstig intelligens mv. – og at den vil få afgørende betydning for samfundet og den grønne omstilling.

For at gøre det lettere at lave forsøg med 5G har Energistyrelsen derfor ændret praksis om forsøgstilladelser til frekvenser.

Nu er det muligt at opnå en forsøgstilladelse til 600 kr. om året, hvis frekvenserne ikke skal anvendes til udbud af offentlige elektroniske kommunikationsnet eller -tjenester.

Tilladelserne skal sikre, at nye tjenester og teknologier kan afprøves teknisk og dermed understøtte vækst og innovation.

Forsøgstilladelser udstedes på baggrund af en ansøgning, der indeholder en beskrivelse af formålet med forsøget og oplysninger om de tekniske forhold, som for en almindelig tilladelse. Det kan du læse mere om her.