Vinderen af IT-Prisen 2019 er…

IT-Prisen 2019 går til journalist og humanist Henrik Føhns for med en enestående indsats at indføre danskerne i teknologiens forunderlige verden.

Vinderen af IT-Prisen 2019: Henrik Føhns

”I årtier har Henrik Føhns behagelige radiostemme ledt generationer trygt igennem digitaliseringens udvikling og gjort os alle sammen klogere. Han har formået at gøre teknologiske kvantespring forståelige og relevante for en kreds, der rækker langt ud over it-branchen,” udtaler Kim Nielsen, formand for IT-Branchen og direktør i Canon i Danmark.

Fra de vilde ukendte til store kendisser

Henrik Føhns har rejst jorden rundt og interviewet alle, der har skabt den digitale verden vi lever i. Fra de spæde start-up’s med de vildeste ideer til de største og mest anerkendte navne. Han har leveret fantastiske interviews med bl.a. Kevin Kelly, Ray Kurzweil, Joi Ito and Julian Assange – og mange hundrede andre.

”Henrik Føhns formår at beskrive og forklare ting på en måde, der fascinerer og drager. Og med en sjældent set ildhu og vedholdenhed udmærker han sig ved at skab bro mellem oververdenen og en branche, hvis teknologier nogle gange kan vække en følelse af fremmedgjorthed,” siger Kaare Danielsen, adm. direktør i Jobindex.

Troldspejlet for voksne

Sammen med Anders Høeg Nissen rundede Henrik 23 år med Harddisken, hvilket vidner om relevansen og kvaliteten af programmet i en ellers hastigt foranderlig medieverden.

Efter Harddisken er Henrik Føhns fortsat med Techtopia, hvor man igen kan nyde ham som historiefortæller og pragmatisk tech optimist, der altid perspektiverer teknologien bredt – samfundsmæssigt, kulturelt og sågar filosofisk.

Om IT-Prisen

IT Prisen er den største kollegiale hæder inden for it, som gives i Danmark. Den uddeles af IT-Branchen og er stiftet og sponseret af Computerworld.

Prisjuryen består af Kaare Danielsen, adm. direktør i Jobindex, Kim Nielsen, formand for IT-Branchen og direktør for Canon i Danmark samt vinderne fra de to forrige år, Martin Exner, medstifter af Coding Pirates og Morten Primdahl fra Zendesk.

Du kan se de tidligere års vindere af IT-Prisen her.