Hindrer governance god innovation?

Nej, tværtimod lyder det fra den globale transport og logistikgigant DSV. Hos dem er noget så ”kedeligt” som standardisering, centralisering og governance faktisk selve grundforudsætningen for succesfuld innovation.

Hindrer governance god innovation?

Hør om DSV’s erfaringer på Digitaliseringsmessen Erhverv 2019.

”Standardisering og governance er en nødvendighed i vores branche, hvis man skal digitalisere en global virksomhed. For du kan ganske enkelt ikke digitalisere din forretning, hvis alle har lokale systemvarianter kørende,” siger Jesper Riis, Group CIO i DSV.

Og manden, der i 2018 blev kåret som Årets CIO i Danmark, ved, hvad han taler om.

Med 1.000 lokationer i 80 lande, omkring 45.000 ansatte (heraf over 1.000 it-specialister) og over 1.400 applikationer kunne DSV, der er verdens femte største transportvirksomhed, være enhver it-chefs systemmæssige mareridt.

Jesper Riis ser dog i stedet et kæmpe forretningspotentiale i netop den struktur.

”Vi håndterer enorme mængder bookinger, messages m.v. hver eneste dag , og på vores lagre kan vi globalt set snildt plukke flere millioner ordrer om måneden. I en virksomhed som vores ligger der derfor et enormt potentiale i at automatisere vores processer. Men det kan hurtigt blive en umulig øvelse, hvis man ikke har styr på de grundlæggende ting først,” udtaler Jesper Riis.

Det kræver benarbejde inden man kan få kunstig intelligens

Selvom DSV arbejder med alt fra kunstig intelligens og automatisering til predictive analysis og avancerede robotter, så viser det sig igen og igen, at det kun er muligt at rulle disse ting ud globalt, hvis der er styr på processerne.

”Rigtigt mange taler om vigtigheden af at kunne udvikle hurtigt. Det er helt sikkert også vigtigt. Men du kommer aldrig fra pilot til storskala, hvis du ikke har forberedt dig grundigt inden,” fortæller Jesper Riis.

Hør hvad det kræver for at få digital succes

Hvad der konkret kræves for at blive en digital frontløber i et konkurrencepræget marked, kan du høre mere om på Digitaliseringsmessen Erhverv 2019, hvor Jesper Riis vil dele ud af DSV’s erfaringer på både godt og ondt.

Tilmeld dig Digitaliseringsmessen Erhverv 2019.

Du kan også læse artiklen ”DSV-Boss klar til at fyre op under digitale kunstgreb” fra JP Finans.

Hør Podcasten “Sådan arbejder jeg med governance, så omkostninger og kompleksitet kan begrænses“, hvor Computerworld har taget en snak med Jesper Riis.

NOTE: Udtalelser, fakta og tal i nærværende artikel er baseret på DSV’s virkelighed før opkøbet af Panalpina.