Databeskyttelsesprisen 2018 går til…

I år går Databeskyttelsesprisen til en af branchens helt store ildsjæle, Henning Mortensen CISO/CPO hos Brdr. A&O Johansen A/S.

Han modtager prisen som anerkendelse for en særlig engageret og vidensdelende indsats for at fremme databeskyttelsen i det danske samfund.

”Vinderen af Databeskyttelsesprisen 2018 er en ildsjæl til inspiration og efterlevelse for os alle. Det er en person, der formår at oversætte komplekse regler til operationelle processer og gode råd, som deles bredt til gavn for myndigheder, virksomheder og borgere. Prisvinderen anerkendes også for sin aktive netværksdeltagelse i privacy-netværk, i Datarådet og i Rådet for Digital Sikkerhed,” udtaler formanden for prisjuryen, Ian Erdmann, Ørsted.

Prisen blev overrakt af Jens Klarskov, adm. direktør i Dansk Erhverv, og blev suppleret af en gavecheck på 5.000 kr. som tillykke og med tak fra IT-Branchen og sponsorerne bag Databeskyttelsesdagen, der samlede mere end 200 deltagere på Børsen i København.

Flere blev hædret

Juryen gav i forbindelse med prisoverrækkelsen også hædrende omtale til Peter Kruse, CSIS og Jesper Lund, IT-Politisk forening, for en professionel, opmærksomhedsskabende indsats gennem mange år til gavn for databeskyttelsen.

Samtidig lød et takkende ord til ”Mærsk, som i 2017 viste, at enhver virksomhed kan blive ramt af databrud, små såvel som store. Men at det gør en verden til forskel for din virksomheds overlevelse og omdømme hos kunder og samarbejdspartnere, hvor professionelt og hurtigt du reagerer og kommunikerer, også mens du er under angreb”.

Om Databeskyttelsesprisen

Databeskyttelsesprisen blev uddelt for 4. år i træk. Prisen uddeles efter følgende kriterier:

  • En person eller organisation som på fremragende og engagerende vis har sat databeskyttelse eller et databeskyttelses-relateret emne til offentlig debat, påvirket debatten eller den politiske og administrative beslutningsproces
  • En virksomhed, privat eller offentlig, som på forbilledlig vis har gennemført en gennemgribende organisatorisk databeskyttelse eller bedste fremgangsmåde i forhold til ansatte eller kunder
  • En virksomhed eller organisation som har præsenteret en innovativ databeskyttelsesløsning, f.eks. et konkret teknologisk produkt eller et idékoncept
  • En forsker eller en forskningsinstitution som har præsenteret en banebrydende nytænkning om databeskyttelse

Prisjuryen er uvildig og består af videnspersoner fra forskellige brancher. Tidligere års prisvindere var EU-Domstolen i 2017, De praktiserende Lægers Organisation (PLO) i 2016 og Anders Kjærulff, Radio24/7 med programmet “Aflyttet” i 2015.