Overførsel af personoplysninger til tredjelande – hvad skal der til?

Bliv klogere på, hvad problemet egentlig er i forhold til tredjelandsoverførsler, og hvordan dette rent praktisk kan håndteres.

Sådan sikrer du lovlig overførsel af persondata uden for EU

Dato & tidspunkt

Lokation

WEBINAR

Kategori

GDRP spænder ofte ben for overførsel af personoplysninger til tredjelande. På webinaret kan du blive klogere på, hvad problemet egentlig er i forhold til tredjelandsoverførsler og hvordan dette rent praktisk kan håndteres.     

Med Schrems II afgørelsen faldt Privacy Shield som overførselsgrundlag til USA – Men det betyder ikke nødvendigvis, at al overførsel til tredjelande er umuligt. På dette webinar gennemgår vi de overvejelser og vurderinger, du bør gennemføre sammen med din underleverandør i tredjelandet. 

Vi kommer bl.a. omkring:

  • Gennemgang af de formelle krav til tredjelandoverførelser
  • Væsentlige nedslag i Datatilsynets vejledning om cloud fra marts 2022
  • Gennemgang af hensigtserklæring mellem EU og USA vedrørende overførsel af personoplysninger til USA
  • Væsentlige momenter i risikovurderingen af en leverandør fra et tredjeland
  • Gennemgang af seneste afgørelser om tredjelandsoverførelser af personoplysninger

Fredag den 20. maj 2022, kl. 10.30 – 11.30
WEBINAR

Det er kun muligt for medlemmer af IT-Branchen og klienter hos DAHL at deltage og det er gratis, men tilmelding er påkrævet.

Webinaret bliver afholdt i samarbejde med DAHL Advokatpartnerselskab og faciliteres af Frans Skovholm og Katrine Møller Kjeldsen.

Advokat og juniorpartner Frans Skovholm rådgiver virksomheder og offentlige myndigheder om persondata, kontrakter, compliance og risikohåndtering. Frans har specialiseret sig i at arbejde systematisk med risikohåndtering og rådgivning omkring ISMS-ledelsessystemer. I sin rådgivning har han hjulpet mange virksomheder med at få implementeret handlingsorienterede og brugbare regelsæt, som sikrer, at kravene i Databeskyttelsesforordningen er overholdt.

Advokatfuldmægtig Katrine Møller Kjeldsen er tilknyttet DAHLs IT&IP-afdeling og arbejder særligt med persondataret, compliance og markedsføringsret. Hun rådgiver om alle aspekter af persondataretten og hjælper både små og store virksomheder med at overholde de databeskyttelsesretlige regler.