Eksport & internationalisering

Skal du i gang med at eksportere? Og har du brug for hjælp til at tage de første skridt på det nye marked? Så læs med her.

Ifølge IT-Branchens medlemmer er det især en udfordring at få succes på nye markeder, fordi lederne i danske it-virksomheder mangler adgang til erfaring. Vi støtter derfor danske virksomheder i deres internationaliseringsrejse gennem erfaringsudveksling og ekspertoplæg.

Afhængig af hvordan dit internationaliseringseventyr ser ud, vælger du måske en eller flere af 5 nedenstående gode veje til at komme videre med jeres internationalisering. Eller måske starter du med at give os et kald for at få sparring på, hvor du skal starte.

1. Internationaliseringsnetværket

Til dig der er på vej internationalt eller i gang i nye markeder, men mangler ligesindede at sparre med om valg, strategi og ledelsesbeslutninger.

IT-Branchen har siden 2016 faciliteret et netværk hvor medlemmer deler erfaringer fra nye markeder. Både de gode og de dårlige.

2. Få eksportrådgivning gennem Dansk Erhverv og gennem AHK (Tysk Handelskammer)

Du har også mulighed for at få eksportrådgivning og hjælp til salg i nye markeder med rabat gennem jeres IT-Branchen og Dansk Erhverv medlemskab.

Dansk Erhverv har nemlig indgået en samarbejdsaftale med det tyske udenrigshandelskammer, AHK. Aftalen betyder, at danske virksomheder får adgang til rådgivning og lokalviden gennem AHKs kontorer verden over.

De 90 lande, hvor AHK er tilstede, fordeler sig på 20 lande i Nord- og Sydamerika, 10 lande i Mellemøsten og Nordafrika, 7 lande i Afrika sub-Sahara og 17 i Asien.

Mest omfangsrig er tilstedeværelsen i Europa, hvor AHK er repræsenteret i 36 lande i både Nord-, Central- og Østeuropa.

Kontakt Dansk Erhverv for at få hjælp til første skridt.

3. Hjælp til eksport gennem Eksportrådet, Udenrigsministeriet

Eksportrådet er en del af Udenrigsministeriet, som løser opgaver for private virksomheder inden for eksport, innovation, internationalisering og investeringsfremme.

De opgaver, som Eksportrådet fx hjælper med, er markedsanalyser, etableringsrådgivning, etablering af kontakt til samarbejdspartnere og nye afsætningskanaler, rekruttering i udlandet og sprog- og kulturkurser.

Man kan få gratis indledende hjælp ved at ringe til Eksportrådets hotline. Derudover kan man få individuel rådgivning af Eksportrådets rådgivere og sektoreksperter og få ekspertteknisk rådgivning om fx toldsatser og særlige handelshindringer.

Har du spørgsmål om innovations- eller eksportmuligheder for din virksomhed? Du kan få svar ved at kontakte dem telefonisk hverdage mellem kl. 9 og 16.

Ring til eksportrådet på +45 33 92 05 00

4. Bliv en del af opstartsprogrammet Vitus

Vitus udbydes af eksportrådet og består af forberedelse og eksekvering i et parløb mellem virksomheden og en erfaren eksportrådgiver fra Eksportrådet, bosiddende på det valgte marked.

Rådgiveren hjælper virksomheden med at udvikle en eksportstrategi og gennemføre den i praksis.

Målet er klart: En ny eksportsucces på et nærmarked inden for 9 måneder! For at blive en del af opstartsprogrammet skal du sende en ansøgning til Eksportrådet, som udvælger de 10 virksomheder, som har et særligt eksportpotentiale.

For at komme i betragtning skal din virksomhed (gælder hele koncernen) have:

  • maks. 150 mio. kr. i årlig omsætning
  • mellem 5 og 100 ansatte
  • erfaring fra mindst ét eksportmarked

Se om opstartsprogrammet Vitus er noget for dig.

5. Erhvervshuse m.fl. tilbyder lokal hjælp nær dig.

Kontakt dit lokale Erhvervshus og få overblik over den hjælp du kan få:

Andre