En stærk rollemodel

"Det er sjovere desto højere du kommer i organisationen"

Hver måned spørger vi en ny rollemodel om, hvad de gerne vil opnå med deres lederrolle, hvordan de har fundet deres stærke sider, og hvilke råd de vil give videre til andre kvinder. Denne måned er der fokus på Helene Egebøl, direktør for Schneider Electric.

Hvad vil du gerne opnå med din rolle som direktør? 
Muligheden for at gøre en forskel. Kunne være med, hvor beslutningerne tages. Få lov til at gøre de rigtige ting.   

Hvad har du haft succes med gennem din karriere?
Lytte til kunderne og forstå, hvordan vi kan hjælpe dem. Det drejer sig om at møde kunderne, hvor de er og når man gør det, så får man succes.   

Hvordan fandt du dine stærke sider – og hvordan har du udviklet dem?
Gennem feedback fra andre – specielt fra kunder og gode chefer/kollegaer. Jeg har udviklet mig ved at være åben overfor feedback og se muligheder i nye ting.   

Hvad ville du ønske du havde vidst tidligere, som du ved nu?
Kulturen og værdierne i en virksomhed betyder mere end man tror. Hvis de er i orden, så går alt andet så meget nemmere og det er sjovere at gå på arbejde.   

Hvilke råd vil du give videre til andre kommende kvindelige ledere?
Det er sjovere desto højere du kommer i organisationen 😉 Der er også flere friheder, så se endelig ikke rollerne som ledere som en begrænsende faktor. Det kan faktisk lade sig gøre, at både være leder/direktør og samtidigt være en god mor. Man skal bare være indstillet på at der er noget logistik i hverdagen, som man må organisere sig ud af. Og det kan man 😉

Interesseret i mere? Læs videre i serien om de andre kvindelige rollemodeller her.