En stærk rollemodel

“De største resultater opnår man sjældent alene men i samarbejde med andre.”

Hver måned spørger vi en ny rollemodel om, hvad de gerne vil opnå med deres lederrolle, hvordan de har fundet deres stærke sider, og hvilke råd de vil give videre til andre kvinder. Denne måned er der fokus på Charlotte Kate Nielsen, der er VP for Customer Service Management i KMD

Hvad vil du gerne opnå med din rolle som VP for Customer Service Management i KMD?

Jeg har aldrig været fascineret af teknologien for teknologiens skyld. Men det har altid fascineret mig, hvilke forbedringer teknologien kan bringe os. For mig handler det om, at vores kunder oplever, at vi er der for dem. At de oplever, at vi dedikeret hjælper dem med at udvikle og forbedre deres virksomheder gennem anvendelse af teknologi.

Hvad har du haft succes med gennem din karriere?

At være autentisk, at være mig selv. Jeg tror, det er vigtigt, at min omverden ved, hvad jeg står for – og hvor de har mig. Folk siger jævnligt til mig, at de ved hvor de har mig. Det har jeg det godt med, jeg oplever at det giver ro og en tydelige retning.   

Hvordan fandt du dine stærke sider – og hvordan har du udviklet dem?

For mig har det været det analytiske kombineret med struktur og nysgerrighed. Jeg oplever, at det er kompetencer, jeg har haft hele tiden, men at indsigt er kommet med tiden.

Jeg har også lært, at jeg ikke behøver at være tilbageholden med at handle og træffe beslutninger. Jeg har over tid erfaret at drive, engagement og lysten til at tage ansvar ikke er af det onde, og jeg ikke behøver at holde mig tilbage. Tværtimod oplever jeg at mine omgivelser kvitterer positivt, når jeg tager initiativ og sætter mål og retning.  

Hvad ville du ønske du havde vidst tidligere, som du ved nu?

Skal jeg pege på en ting, så er det værdien af samarbejde. De største resultater opnår man sjældent alene men i samarbejde med andre.  Min erfaring er også, at alting her i livet er sjovere, når det gøres i fællesskab. Det er sjovere at dele succeser og rarere at dele dyrt købte erfaringer. Så man skal ikke være bange for at række ud og bede om hjælp.

Hvilke råd vil du give videre til andre kommende kvindelige ledere?

Lyt til hvad, der giver dig energi og følg dine drømme. Lad dig ikke begrænse af omverdens forventninger til hvad kvinder bør og ikke bør, og slet ikke til fordomme om hvad kvinder kan og ikke kan.