Coding Class elever skød teknologipagt i gang med 4 ministre

Det var nogle stolte Coding Class elever, der var forbi Experimentarium for at skyde regeringens teknologipagt i gang.

Regeringen vil have flere unge til at interessere sig, uddanne sig og arbejde indenfor det digitale og tekniske område. En storstilet lancering af en Teknologipagt med hele fire ministre i spidsen blev startskuddet.

”Vi kommer til at mangle 19.000 egentlige it-specialister i fremtiden – plus en masse, der kan anvende it på mere avanceret niveau. Så der behov for en massiv indsats, hvor erhvervslivet og uddannelsesinstitutioner sammen tager fat,” siger Mette Lundberg, direktør for politik og kommunikation i IT-Branchen.

Allerede i dag oplever hver 3. it-virksomhed, at de helt må opgive at besætte stillinger, fordi der simpelthen ikke var ansøgere til dem.

Med Teknologipagten har regeringen derfor sat et mål om, at 10.000  flere skal gennemføre en faglært eller videregående uddannelse over de næste 10 år indenfor de såkaldte STEM-områder (teknologi, IT, naturvidenskab og matematik).

Interessen skal skabes tidligt

IT-Branchen og mange af medlemsvirksomhederne har gennem Coding Class-initiativet selv bidraget til at skabe en interesse for it og teknologi hos mere end 2.700 folkeskoleelever landet over.

Coding Class er da også en del af Teknologipagten. I pagten er der afsat 4 mio. kr til, at flere skoler kan køre korte demonstrationsforløb som f.eks. Coding Class. Samtidigt har IT-Branchen, en række medlemsvirksomheder og Københavns Professionshøjskole tiltrådt pagten som partnere med et projekt, der går ud på at uddanne fremtidens lærere i Coding Class.

“Det er vigtigt, at vi ikke i begejstringen over, at en lang række gode initiativer nu igangsættes, glemmer det lange seje træk med at få indtænkt de digitale kompetencer rigtigt bl.a. på læreruddannelsen og på de videregående uddannelser generelt”, siger Mette Lundberg.

Frederikke Rosenvinge Ludvig, Alberte Jelbo og Alberte Marie Borgstrøm Larsen fra Coding Class på Strandvejsskolen på Østerbro var da også forbi til lanceringen af Teknologipagten på Experimentarium for at vise, hvad de selv havde skabt gennem undervisningsforløbet.

De havde sammen med Boehringer Ingelheim, der er en medicinalvirksomhed, udviklet et spil, der skal hjælpe diabetes 2 patienter med at få en bedre livsstil.

Coding Class

IT-Branchen er gået sammen med en række medlemsvirksomheder, Københavns Professionshøjskole, Fredericia Kommune, Furesø Kommune, Høje Taastrup Kommune, Københavns Kommune, Odense Kommune, Aarhus Kommune, Styrelsen for IT- og Læring og Coding Pirates for at få vores vision til at blive til virkelighed.

De primære støtter af Coding Class kalder vi Coding Class Angels. Disse er: SAP, Microsoft, NNIT, TDC, KMD, Jobindex, Zibra, Dansk Erhverv og SimCorp. Herudover har nogle virksomheder støttet projektet økonomisk. Disse er: Unik, Siteimprove, ATEA, HPE og DXC. Endeligt støtter Unity Technologies indsatsen på lærereuddannelsen med medarbejdere som undervisere.

Du kan læse mere om Coding Class initiativet på IT-Branchens hjemmeside.

Teknologipagten og dens 40 projekter, kan du læse mere om på deres egen hjemmeside.