”Man skal selvfølgelig først og fremmest vælge med hjertet”

Simone Bak Lage, 27 år, er uddannet Cand.IT IT, Kommunikation og Organisation ved Aarhus Universitet.
Simone er ansat som konsulent hos EG.

Hvad talte for at vælge en it-uddannelse?

At jeg ville få en karriere inden for et felt i konstant udvikling.Teknologien skaber nye muligheder fra dag til dag, hvilket jeg synes er meget facsinerende. Der er it i alt, og derfor kan man arbejde inden for alle brancher. Så det giver mange muligheder for en spændende karriere. Desuden er der stor efterspørgsel på it-kompetencer, hvilket giver en høj grad af jobsikkerhed.

Hvad talte imod at vælge en it-uddannelse?

Jeg var bange for, at fordommene om at it-uddannelser er “nørdede og kedelige” ville være rigtige. Det viste det sig heldigvis ikke at være! Tværtimod tiltrak studiet alle typer af unge mennesker, hvilket gav en god dynamik hele vejen igennem.

Hvad er det der gør, at du glæder dig til at komme på arbejde hver dag?

Det er spændende at være en del af en stor virksomhed i fremgang. Jeg har skønne kollegaer og min kalender er fyldt op – så jeg keder mig bestemt ikke. Der er meget at lære endnu, men jeg synes at jeg har udviklet mig meget fra dag 1 til nu.

Hvad er det fedeste du har fået lov til at lave?

Det fedeste har været det første projekt jeg arbejdede på kort efter ansættelsen. Til trods for, at jeg kun havde været ansat i tre måneder. blev jeg kastet ud i et større projekt hos en kunde med masser af ansvar. Her skulle jeg “sætte strøm” til processerne i deres produktion. Det vil sige, at deres arbejdsgang skulle gå fra at være manuel til, at implementeringen af it gør deres arbejdsgang smartere og hurtigere. Det var meget lærerigt og gav mig en god følelse af, at jeg havde noget med i “bagagen” fra min uddannelse.

Hvad er det bedste ved at have taget en it-uddannelse?

Det bedste er, at alle virksomheder er afhængige af it, hvorfor jobmulighederne er mange og efterspørgslen er høj. Det er et område i konstant udvikling, så jeg kan ikke forestille mig, at man kan få en følelse af at “sidde fast” i løbet af sin karriere. 

Hvis du skulle give et godt råd til de unge, der skal til at vælge en uddannelse, hvad skulle det så være?

Man skal selvfølgelig først og fremmest vælge med hjertet, da man ellers hurtigt mister interessen for sit studie. Samtidigt vil jeg dog råde til, at man tager arbejdsmarkedet i betragtning. For mig var det meget motiverende, at min uddannelse gav adgang til gode jobmuligheder og jobsikkerhed. Jeg ville for alt i verden undgå en situation, hvor jeg efter fem års studier havde lange udsigter til at få et spændende job.