Medlemsfremgang, succes med mærkesager og et 100-års jubilæum lige om hjørnet.

Det går godt for IT-Branchen. Med i alt 422 medlemmer, som samlet repræsenterer over 35.000 ansatte, og som bruger os mere end nogensinde før, har vi skabt et stærkt fællesskab i branchen.

Vores mærkesager står stærkt, og vores udvalg udvikler løbende nye initiativer og politisk indspil, der rummer konstruktive forslag og udstikker en tydelig retning for digitaliseringen af Danmark. En retning der sikrer, at der også bliver lyttet til os.

Det skal vi være stolte af. For det giver os en solid platform at bygge videre på.

 

 

God start på 2017

Selvom vi kun er halvvejs inde i 2017, har vi allerede anledning til at være tilfredse med vores arbejde.

Coding Class er et klasseeksempel på en af de mærkesager, hvor vi har slået igennem. Skoler, lærere og kommuner står i kø for at støtte initiativet, og vi er ved at præge holdiningen hos politikerne, så vi i sidste ende kan få sat Coding Class på skoleskemaet i folkeskolen.

Vi har ligeledes lavet flere gode politiske indspil til vores mærkesager og sikret et stærkt aftryk i Dansk Erhvervs digitale strategi.

Samtidig, har vi igen turdet gå forrest som branche og udviklet et manifest for et digitalt Danmark. Manifestet er vores vision for, hvordan fremtidens Danmark bør se ud.

En af de ting, vi foreslår, er, at vi skal skabe et samfund af medejere. Et samfund hvor alle borgere som noget helt naturligt ekempelvis investerer deres pensionsmidler i dygtige danske iværksættere, og dermed er med til at støtte vækst og arbejdspladser i Danmark.

Dette forslag har erhvervsminister Brian Mikkelsen også taget til sig og vil arbejde for, at gøre det lettere for almindelige mennesker at investere i iværksættere.

Senest har vi, i forbindelse med det kommende teleforlig været, ude og opfordre fiberselskaberne til at åbne op for deres lokale fibermonopoler. Dette har nu fået Dansk Energi til at melde ud, at de vil åbne for deres netværk, hvilket er godt nyt for konkurrencen på markedet.

 

Flere ambitioner for i år

Men vi er ikke i mål endnu. Selvom vi i disse år har medlemsvækst fra både små, mellemstore og store virksomheder, skal vi naturligvis også tænke på fremtiden.
Det gør vi ved at have en bedre og mere attraktiv profil overfor start-ups, så vi sikrer, at vi også er interessante for dem.

Da vi tidligere i år slog os sammen med IT Fyn, skabte vi en stærk lokal tilstedeværelse på Fyn. Det spor skal vi fortsætte i, så vi bliver mere lokale og nærværende i hele Danmark.

 

I år bliver vi 100 år

Den 4. september 2017 fylder brancheforeningen 100 år. 100 år hvor vi ikke alene er fulgt med tiden, men også har været frontløbere.

Vi var de første, der troede på skrivemaskiner og kontorteknologi frem for pennen. Vi var ligeledes de første, der så mulighederne i datamaten, internettet og 3D-print og derfor inkluderede disse i vores forening.

I 100 år er vi lykkedes med at gå forrest, og det skal vi være stolte af. Men det er også et stort ansvar at være frontløber. Vi kan nemlig ikke tillade os at sove og blive statiske, bare fordi det går godt lige nu og her.

Måske er jubilæumsåret derfor også det helt rigtige tidspunkt til at kigge indad, til at kigge på hvem vi er, hvad vi står for som branche  –  og hvilke rammer, der skal til for at vi bevæger os i den retning, som vores vision (manifest) viser.

Har du en holdning til, hvem og hvad en IT-Branche i dag skal indkludere, vil jeg rigtigt gerne høre fra dig. For det er en interessant og relevant snak at tage, både nu og i de kommende år.

I ønskes en god sommerferie

 

Kim Nielsen
Formand for IT-Branchen
og adm. direktør i Canon Danmark

 
 

Kommentarer

Nyheder fra IT-Branchen

Ny mulighed: Tilkøb til et it-udbud

Klagenævnet for Udbud slår i en ny afgørelse fast, at...

Hackeren går efter dine forretningshemmeligheder

Tyveri af forretningshemmeligheder er motivet bag mere...

Nyt formandsteam for bæredygtighed og CSR

IT-Branchens udvalg for bæredygtighed og CSR har fået...