Det skal være sjovt at gå i skole, og eleverne har brug for nye udfordringer og digital dannelse, siger Øster Farimagsgade Skole.

”Vi har i flere år arbejdet med programmering af Sfero, LEGO Mindstorm og lignende programmer, og vi har i flere år haft elever, der har deltaget i First LEGO League og Robocup på Eksperimentariet. Derfor er det kun helt naturligt, at vi udvider elevernes horisont ved at være en del af Coding Class,” fortæller Kirsten Hansen, souschef på Øster Farimagsgade Skole.

For blot få uger siden var der kick-off på Coding Class, hvor netop Øster Farimagsgade Skole var vært for 280 elever. Initiativet skal lære børn på mellemtrinnet at være kreativt skabende med it, og så skal det hjælpe dem med digital dannelse.

”Kodning skal ikke kun ses, som det at lære eleverne en ny syntaks, men det skal, i et noget bredere perspektiv, ses som en grundlæggende digital dannelse. Det vil lære eleverne om samarbejde, innovation, kreativitet, projektstyring og ikke mindst viden om den teknologi, vi omgiver os med i dagligdagen,” siger Kirsten Hansen.

Kodning til en fast del af skemaet
Eleverne går snarest i gang med Coding Class-forløbet, og engagementet er stor hos eleverne, der var med til kick-off. Dagen var fyldt med nysgerrighed og spørgsmål fra eleverne, og Øster Farimagsgade Skole ser frem til et projektforløb, der kan tænde endnu flere børn på at ville lære kodning.

”Vi håber, at vi kan få udviklet en didaktik omkring kodning på mellemtrinnet, så Coding Class bliver en fast tilbagevendende tradition på 5. klassetrin,” fortæller Kirsten Hansen om forventningerne til, hvad Coding Class vil bringe.

Du kan læse mere om Coding Class her, og bl.a. se, hvad der skal til for at blive partner.

Kommentarer

Nyheder fra IT-Branchen

Ny mulighed: Tilkøb til et it-udbud

Klagenævnet for Udbud slår i en ny afgørelse fast, at...

Hackeren går efter dine forretningshemmeligheder

Tyveri af forretningshemmeligheder er motivet bag mere...

Nyt formandsteam for bæredygtighed og CSR

IT-Branchens udvalg for bæredygtighed og CSR har fået...