Selvledelse med selvomsorg

Opgrader dine medarbejderes evner til omsorgsfuld selvledelse, så de genfinder motivation, kreativitet og mening på hjemmekontoret.

Dato & tidspunkt

Lokation

Online via Zoom

Kategori

Styrk dine medarbejderes personlige robusthed
for bedre at kunne håndtere hjemmekontorets udfordringer
– et 6 ugers kursus i at håndtere din nye hverdag på hjemmekontoret.

Har du også mærket frustrationerne ved at sidde derhjemme mens du skal balancere mellem børnenes behov og chefens deadlines?

Eller forsøger du at begrave dig i arbejde for at glemme din ensomhed og indre uro?

Mangler du at have en leder til stede, der bare lige giver dig lidt retningsvejledning og støtte mens du står i kantinen og venter på at kaffen er klar?

Vi har aldrig oplevet noget lignende

Vi lever i en foranderlig og uforudsigelig tid hvor den historiske og globale situation får konsekvenser langt ind i vores private liv.

De fleste af os er tvunget til at sidde hjemme i et provisorisk hjemmekontor, alene eller sammen med en hel familie. Vi forsøger så godt vi kan at følge med på vores forpligtelser både som medarbejder, kollega, forælder og ægtefælde, mens vores sociale liv og fritidsfællesskab er sat på pause.

Vi gør det så godt vi kan, og holder hovedet over vandet.

Den, vi ofte glemmer i denne sammenhæng – men som er forudsætningen for at holde det hele flydende – er os selv.

Mange er så optagede af at tage sig af alle andres behov og krav, at de glemmer sine egne behov. Og nogle er måske hjemme alene med sig selv, og skal finde mening og struktur på hverdagen uden så meget opbakning og anerkendelse udefra som de er vant til.

For mange kan det være en ny – og ret forvirrende – oplevelse at være tvunget til at tilbringe så meget tid kun i selskab med sig selv.

Enhver krise er en åbning ind til livsvigtig personlig erfaring

For en del år siden blev jeg tvunget ind i min egen, personlige lockdown pga. en hjernerystelse, som efterlod mig alene hjemme uden nogen form for distraktion eller social omgang. Min hjerne tålte simpelthen ikke hverken fjernsyn, radio, samtaler, lyd eller lys. Jeg reagerede på de store, ufrivillige begrænsninger i mit liv med at nærmest gå i panik over ikke at kunne deltage i livet på den måde jeg var vandt til. Jeg ønskede bare at komme hurtigt tilbage til mit normale liv.

Da det gik op for mig, at dette ikke bare gik over med det samme og at jeg ikke selv kunne kontrollere situationen, var jeg tvunget til at forholde mig til mig selv og min hverdag på en helt ny måde.

Min langvarige lockdown var en ensom og meget udfordrende tid. Det endte alligevel op med at blive mit livs vigtigste erfaring, som sammen med min uddannelse danner grundlaget for det jeg her kalder ”Selvledelse med selvomsorg”.

Vores fælles lockdown – din helt personlige erfaring

Vi kan se hinanden gennem skærmen, vi kan gennemføre vores arbejde digitalt, og vi er heldige at være alene sammen. Alligevel kan det være rigtig udfordrende at finde ro i situationen, skabe indre balance, at finde en ny hverdag, der giver overskud og overblik.

Du er en kompetent, ansvarlig og ressourcestærk medarbejder, der i denne tid oplever din egen begrænsning og sårbarhed.

Du har mærket at det kan være svært at rumme dig selv og dine egne følelser.

Du indser, at du bliver nødt til at tage vare på dig selv, for at kunne være en god medarbejder og et kærligt og rummeligt familiemedlem. 

Det er en situation som er psykisk udfordrende, på mange niveauer. De fleste af os er ikke vant til at skulle lede os selv i en sådan grad som nu.

Derfor har jeg lavet et kursus til dig, som vil give dig grundlæggende redskaber for at kunne lære selvledelse med selvomsorg.

Målet for kurset:

Kurset er opbygget med praktiske erfaringsbaserede øvelser, hvor du vil få værktøjer til bedre at kunne takle hjemmekontorets udfordringer:

 • Grundlæggende redskaber til at håndtere indre uro, følelser og stress
 • Mestringskompetencer til at navigere bedre igennem uforudsigeligheder og forandringer
 • At bygge op en konstruktiv balance mellem arbejde og fritid, familie og selvomsorg
 • At opgradere dit mindset så du kan se muligheder og ressourcer i situationen
 • At udøve aktiv selvomsorg så din personlige erfaring gør dig til et stærkere og mere rummeligt menneske
 • Større personlig robusthed til at takle livets udfordringer og forandringer

Kursets indhold:

 • Uge 1: Introduktion – oversigt og intentioner
 • Uge 2: Redskaber til at skabe ro og mindske stress
 • Uge 3: Mavefornemmelsen – en indre GPS til de rigtige beslutninger
 • Uge 4: Aktiv selvomsorg – kunsten at rumme sig selv
 • Uge 5: Om personlig robusthed og mulighederne i situationen Uge 6: Den meningsfulde hverdag – vejen videre

Praktiske oplysninger:

Arrangeres af Åbne Rum i samarbejde med ITB

Varighed:  6 uger med et ugentligt 2 timers møde – med enkle træningsøvelser mellem hver gang.

Sted: Online på mødeplatformen Zoom. Det er nødvendig med kamera og mikrofon og en god internetforbindelse.

Tidspunkt: du kan vælge mellem 2 hold:

Der er små hold med 4-8 deltagere i hver gruppe.

Det er kun muligt at deltage hvis du er medlem af IT-Branchen og det koster 3.500,- + moms per deltager. Tilmeld dig tirsdags kursusforløbet her og torsdags kursusforløbet her

Ved tilmelding vil du få en opstartsmail med nogle forberedende spørgsmål og link til Zoom-møderne.

Hvis du har spørgsmål til forløbet er du velkommen til at kontakte underviser Elin Pausewang på mail elin@aabnerum.dk eller på telefon 29 11 84 11.

Underviser: Elin Pausewang, socialantropolog fra universitetet i Oslo, med videreuddannelse i psykoterapi, kreative processer og transformativ ledelse, indehaver af Åbne Rum i Viborg.

Læs mere om Elin her.