Skal du i gang med at eksportere? Og har du brug for hjælp til at tage de første skridt på det nye marked? Så kan du få hjælp og rådgivning hos Eksportrådet. Eksportrådet er en del af Udenrigsministeriet, som løser opgaver for private virksomheder inden for eksport, innovation, internationalisering og investeringsfremme.

Eksportrådet hjælper hvert år mere end 5.000 danske virksomheder med at eksportere. De opgaver, som Eksportrådet fx hjælper med, er markedsanalyser, etableringsrådgivning, etablering af kontakt til samarbejdspartnere og nye afsætningskanaler, rekruttering i udlandet og sprog- og kulturkurser.

Gratis hjælp
Eksportrådet stiller en lang række ydelser og informationer om eksport og internationalisering til rådighed. Derudover løser de opgaver uden beregning, hvis opgaverne tager mindre end en time at løse.

Man kan få gratis indledende hjælp ved at ringe til Eksportrådets hotline, eller man kan få individuel rådgivning af Eksportrådets eksportrådgivere og sektoreksperter eller få eksperteknisk rådgivning om fx toldsatser og særlige handelshindringer.

Tag et kig på den hjælp du kan få hos Eksportrådet

Opstartsprogrammet Vitus
Eksportrådet udbyder fx et program for danske virksomheder, der kan og vil ekspandere internationalt. Programmet hedder Vitus og består af solid forberedelse og benhård eksekvering i et parløb mellem virksomheden og en erfaren eksportrådgiver fra Eksportrådet, bosiddende på det valgte marked. Rådgiveren hjælper virksomheden med at udvikle en eksportstrategi og gennemføre den i praksis. Målet er klart: En ny eksportsucces på et nærmarked inden for 9 måneder! For at blive en del af opstartsprogrammet skal du sende en ansøgning til Eksportrådet, som udvælger de 10 virksomheder, som har et særligt eksportpotentiale. For at komme i betragtning skal din virksomhed (gælder hele koncernen) have:

  • maks. 150 mio. kr. i årlig omsætning
  • mellem 5 og 100 ansatte
  • erfaring fra mindst ét eksportmarked

Se om opstartsprogrammet Vitus er noget for dig

Du er her