Topmøde på Børsen

Arbejdsmarkedet er under radikal forandring og behovet for it-kyndige er akut. Hvordan ruster vi os til det? Skal også DJØF’ere have digitale kompetencer, skal uddannelser kunne mikses og matches mere fleksibelt?

Det bliver en af samtalerne på IT-Branchens årsmøde, når den ansvarlige minister møder oppositionen og en af de fremmeste debattører på området.

Formand for Carlsbergfonden, Flemming Besenbacher, har med skarpe indlæg som ”Faren er dumme mennesker. Ikke kloge robotter“ og ”Vi må sikre, at Danmark bliver en vindernation” klare holdninger til, hvad vi skal gøre. Nu.

Dem debatterer han med uddannelses- og forskningsminister, Søren Pind, der, samtidig med at have lukket sin Facebookkonto ned, har en klar holdning til vigtigheden af at sikre alle danskeres digitale kompetencer.

Du kan også møde Ida Auken fra Radikale Venstre. Hun var bl.a. med til at stifte Sirikommissionen, det kigger på, hvilke kompetencer der skal styrkes hos både voksne og børn i forhold til den 4. industrielle revolution

Faren er dumme mennesker – ikke kloge robotter

Digitaliseringen kan blive lige så rigdomsskabende som elektriciteten i 1800-tallet, hvis vi takler den rigtigt, har Besenbacher skrevet.

Men behovet for nye og ikke mindst digitale kompetencer stiger i takt med, at arbejdsmarkedet forandrer sig.

Og netop de kompetencer er allerede i dag en mangelvare.

Mere end hver 3. it-virksomhed måtte helt opgive at besætte stillinger sidste år, og regeringen fremskriver, at vi kommer til at mangle 19.000 it-specialister i 2030.

Så hvad gør vi ved det?

Hvilke krav stiller den digitale udvikling til vores uddannelsessystem? Hvordan skaber vi den nødvendige kompetenceomstilling, og hvordan ruster vi de fremtidige generationer?