Tech-virksomhederne skaber fremtiden. Hvordan løfter du som leder det ansvar?

I dag er det de innovative virksomheder, snarere end de politiske visioner, der definerer fremtiden.

Elon Musk vil inden årets udgang sende rumturister i kredsløb og Google vil uddele 30 mio. dollars til en virksomhed, der skal sætte et robotkøretøj på månen og sende video hjem til jorden.

Vi ser store tech-virksomheder med en styrke som nye stater og små innovative spillere, der griber teknologier der fundamentalt udfordrer vores værdier og etik.

Hvordan tager vi som virksomhedsledere det ansvar på os? Og hvordan skaber vi som branche et helt nyt samspil med politikerne om den fremtid vi skaber?

Kom med når futurist og virksomhedsrådgiver Jens Ulrik Hansen, Future Associates, flyver ind fra Schweiz for at inspirere os på IT-Branchens årsmøde d. 8. marts.

Jeg ser et ansvar hos IT virksomhederne for meget konkret at hjælpe politikerne med at kunne forstå de sandsynlige effekter af de nye teknologier, herunder særligt AI og Blockchain, men også at kunne finde måder at eksperimentere på – noget der jo normalt er meget svært for politikerne. Politikerne skal formulere drømmene og IT Branchen skal sikre at detaljerne for at kunne realisere drømmen,” siger Jens Ulrik Hansen. 

Jens Ulrik Hansen er rådgiver for virksomheder som bl.a. IKEA, Siemens og Microsoft og er kendt fra bl.a. Milllionærklubben.