Sikkerhedsprofil bliver ny formand for it-sikkerhedsudvalget

Med valget af Bjarke Alling, koncerndirektør i Liga Aps, er det en erfaren sikkerhedsguru, der bliver formand for IT-Branchens it-sikkerhedsudvalg.

Bjarke Alling har været en del af it-sikkerhedsudvalget i mange år og sidder også i IT-Branchens hovedbestyrelse.

”Bjarke kender om nogen både branchen og brancheorganisationens mærkesager indefra, og samtidig er han en stor autoritet indenfor it-sikkerhed. Det var da også et enigt it-sikkerhedsudvalg, der valgte ham til ny formand,” siger Birgitte Hass, adm. direktør i IT-Branchen.

Han overtager roret efter Christian Wernberg-Tougaard der efter karriereskift til en virksomhed, der ikke er medlem af IT-Branchen, ifølge vedtægterne ikke kunne fortsætte som formand for it-sikkerhedsudvalget.

”Christian har ydet et kæmpe arbejde i udvalget, for foreningen og på branchens vegne, og har virkelig været med til at skabe fokus om it-sikkerheden for både borgere, virksomheder og myndigheder. Så der skal lyde en stor tak for hans indsats og resultater,” udtaler Birgitte Hass.

It-sikkerhedsudvalget har netop udgivet et kodeks for håndtering af sikkerhedsbrud, og et af Bjarkes første opgaver bliver derfor at være med til at udbrede kendskabet og øge tilslutningen til dette.

”Det er afgørende, at vi som leverandører tager et medansvar for at udbrede it-sikkerheden i hele samfundet. Kodekset er et godt eksempel på, hvordan vi som branche opfordrer til at gå forrest og sætte sikkerhedsbaren højt,” siger Bjarke Alling.

Nysgerrig på hvad IT-Branchen vil indenfor it-sikkerhed? Så læs om vores mærkesag og initiativer her.