Kommentarer

Ole Jeppesen21. okt
Super initiativ! Når 30 - 43% af de danske IT virksomheder ikke kan besætte en stilling betyder det så at: - at man vælger ikke at udføre opgaven? - at man går på kompromis og ansætter en person med andre kvallifikationer? - at man vælger at udføre enkeltstående opgaven i udlandet? - at man vælger et strategisk samarbejde med udenlandsk partner? - at man væjger at udføre opgaven med freelancere, konsulenter eller lokal outsourcing? For at kunne træffe strategiske beslutninger på nationalt plan omkring uddannelse burde en national sourcing strategi så ikke indgå i det samlede billede? Venlig hilsen Ole Jeppesen CEO @ Resiport

Erik Bonnerup23. okt
Forskellige formuleringer tyder på, at man kun/især tænker på "erhvervslivets behov". Det mener jeg er helt forkert. Det offentlige har et lige så stort behov, og her er barriererne desværre både andre og større, hvilket er en vigtig hindring for at effektivisere også den private sektor/frigøre ressourcer fra det offentlige.

Mette24. okt
Erik - tak for din kommentar. Du har ganske ret, det handler om hele arbejdsmarkedets behov - herunder også behovet hos det offentlige. Kan godt se, at vi nogle gange i nyheden har skrevet "erhvervslivet" og det er ikke fuldt dækkende, for udspillet fra Prosa, IDA og ITB tager sigte på, at der er behov for en samlet strategi i forhold til hele arbejdsmarkedet.

Mette24. okt
Kære Ole! Tak for opbakningen til initiativet! Og svaret på hvad virksomhederne gør, når man ikke kan besætte stillinger er netop alle de ting du nævner - nogle gange bliver opgaver/innovation opgivet, nogle gange outsourcer man osv. Og sådan vil det fortsat være, selv om vi får skruet op og uddannet flere it-specialister. Så det er en god pointe, at en national strategi bør tage højde herfor.

Nyheder fra IT-Branchen

En stærk rollemodel

”Jeg er mest succesfuld, når jeg står fast på mine...

En spændende transformation finder sted i Malmø by

Digitaliseringschef hos Malmö stad, Maria Stellinger...

Få en plads på IT-paratskibet til Folkemødet 2019

Skal du med til folkemødet i 2019? Så har du som...