Lærke og Ida Marie: Vi vil kode i skolen

It skal starte allerede i folkeskolen. Det er en af ITB’s adm. direktør, Birgitte Hass, hovedpointer, når det omhandler udvikling og vækst. Og børnene er helt enige med hende.

”Jeg tror godt, jeg kunne finde på at arbejde med it. Der er ikke så mange damer i it-branchen. Så det kunne være ret sejt at prøve at lave noget nyt, så det ikke kun er mænd.”  
Ida Marie, 12 år, til IT-Branchens Coding Pirates Event til årsmødet.

Manglen på it-kompetencer i Danmark er en trussel mod den fremadrettede konkurrenceevne, innovation og hele den digitale omstilling af vores samfund. Birgitte Hass, adm. direktør i IT-Branchen var forleden i TV2 News og fortælle mere om, hvordan vi kan imødekomme kompetencemanglen, som er en mærkesag for IT-Branchen.

”På den korte bane skal vi kunne tiltrække udenlandske specialister kombineret med, at vi ser branchen skrue op for investeringerne i graduate-programmer og efteruddannelse. På den lange bane skal vi have tændt flere børn og unge på teknologi. Og det skal starte allerede i folkeskolen, hvor it ikke kun skal være et redskab til bedre undervisning og indlæring, men en faglighed i sig selv.” udtaler Birgitte Hass.

Børnene er klar til kodning i folkeskolen
Og børnene er villige til at lære at kode og skabe med it. Til IT-Branchens årsmøde var flere af vores medlemmers børn mødt op for at kode med Coding Pirates, og der var stor begejstring ved tanken om at have it i folkeskolen:

”Vi synes, det har været virkelig fedt i dag. I stedet for bare at sidde med en bog, hvor man keder sig, kan man her lære noget og have det sjovt samtidig,” fortæller Ida Marie og Lærke, som var med til at kode hele eftermiddagen.

Danmark skal følge med de andre lande
Flere og flere lande har fokus på, at det at være kreativ og skabende med teknologi er en væsentlig del af det 21. århundredes kompetencer. Senest har Obama lanceret et stort program herom.

”Den vej skal vi også gå i Danmark. Mens vi arbejder for det, er IT-Branchen og flere og flere af vores medlemsvirksomheder gået i samarbejde med Coding Pirates, der som frivillig organisation tilbyder kodning og kreativ leg med it til børn. Og vi ved, at børnene elsker det,” fortæller Birgitte Hass.

Vil din virksomhed være med til fremme børn og unges kompetencer med it, kan du tage kontakt til Mette Lundberg, direktør for politik og kommunikation på mel@itb.dk.