En stærk rollemodel

"Jeg er blevet mere modig på at bruge min intuition"

Hver måned spørger vi en ny rollemodel om, hvad de gerne vil opnå med deres lederrolle, hvordan de har fundet deres stærke sider, og hvilke råd de vil give videre til andre kvinder. Denne måned er der fokus på Jannie Kluge, der er administrerende direktør af Kluge A/S.

Hvad vil du gerne opnå med din rolle som ejer og direktør?

Min motivation for at starte Kluge A/S, var todelt: Ville bygge en headhuntervirksomhed som møder folk i øjenhøjde og som giver kandidaterne noget med at tænke over og udfordrer dem. Headhunting startede jo på direktionsniveau hvor tilgangen til tider kan være noget ”stiv og arrogant”. Men når denne rekrutteringsmetode har bevæget sig til andre organisationslag, duer denne facon ikke. Vores agenda er at møde folk, hvor de er og har understreget vores tilgang til mennesker i den fysiske indretning – og ganske enkelt – bliver rekrutteringen en succes for alle.

Hvad har du haft succes med gennem din karriere?

Igennem hele min karriere har jeg aldrig sagt nej til en udfordring, og mottoet ”Alt kan knækkes” – sagt med humor, har altid fulgt mig.

Jeg blev direktionssekretær som 22-årig, chefkonsulent som 29-årig, salgschef for ca. 25 sælgere som 34-årig. Som 36-årig tog jeg et skifte til headhunter branchen og blev partner/adm.dir i pågældende virksomhed efter 1,5 år. Generelt kan man sige, at jeg har haft succes med hele min karriere og at springe ud i udfordringerne, der hørte med.

Jeg har også haft succes med min virksomhed Kluge A/S, som jeg startede for 15 år siden. I dag er vi 8 ansatte m. tocifret millionomsætning. Vi har aldrig skyldt en krone og mener, at vi har skabt et godt image i it-verdenen. Dette er dog ikke kun min succes – men hele teamets og ikke mindst min mands, som joinede selskabet i 2005.

Hvordan fandt du dine stærke sider – og hvordan har du udviklet dem?

Da jeg arbejdede med karriererådgivning og assessments af hundredvis af kandidater, har jeg taget diverse certificeringer indenfor coaching, NLP, Enneagram og en række personlighedstests. Så det kunne ikke undgås, at jeg også fik lidt selvindsigt. Med alderen er jeg også blevet klogere på mig selv, og er blevet mere modig på at bruge min intuition.

Hvad ville du ønske du havde vidst tidligere, som du ved nu?

Jeg synes hele karrieren har været en proces og en udvikling, og jeg har ikke nogle konkrete ting, som jeg ærgrer mig over.

Hvilke råd vil du give videre til andre kommende kvindelige ledere?

Vær modig, bryd ud af din comfortzone og lad være med at tro, at du både skal klæde dig og være som en mand for at avancere.

Interesseret i mere? Læs videre i serien om de andre kvindelige rollemodeller her.