Her er Danmarks bedste it-arbejdsplads

Blandt 10 skarpe finalister endte Cisco med at gå med sejren som IT-Branchens Bedste Arbejdsplads.

Her er Danmarks bedste it-arbejdsplads

Cisco har ikke bare vundet prisen for IT-Branchens Bedste Arbejdspladser, men blev samtidig også nr. 2 i kategorien Danmarks Bedste Arbejdspladser med 50 -499 medarbejdere.

Havde det stået til Cynthia Koetsier-Beerten, adm. direktør for Cisco Danmark, havde hun inviteret alle Ciscos danske medarbejdere op på scenen, da de blev fejret til Great Place To Works store awardshow i Falkonersalen, hvor Danmarks bedste arbejdspladser for 2024 blev kåret.

”Det er et kæmpe skulderklap til vores stærke medarbejderteam, der hver dag viser et enormt drive og engagement i det, vi går og laver. Jeg ville virkelig have ønsket, at alle medarbejderne kunne have stået på scenen her til aften og mærket klapsalverne fra salen. For det er jo dem, der skal takkes,” siger Cynthia Koetsier-Beerten.

Frihed, lighed og faglighed (+ en fødselsdagsbot)

Som it-virksomhed ved Cisco godt, at der er kamp om de dygtige it-specialister og -kompetencer, og de potentielle medarbejdere er meget bevidste om, hvilken arbejdsplads og opgaver de ønsker.

Cynthia Koetsier-Beerten lægger da heller ikke skjul på, at fagligheden har et stort fokus i Cisco:

”Vi bruger en del tid på at sikre, at vores medarbejdere får de rigtige arbejdsopgaver og udfordringer. Faglighed betyder utroligt meget i vores branche, og derfor sørger vi også for, at der er mulighed for både online og face-to-face træning af den enkelte medarbejder, ligesom vi kvartalsmæssigt afholder fælles vidensevents på tværs af organisationen.”

Derudover har man en intern it-løsning, hvor medarbejdere på tværs af organisationen kan anerkende hinanden for godt udført arbejde eller hjælp til en opgave.

”Det er måske ikke typisk dansk virksomhedskultur, at man har et system, hvor man kan rose hinanden, så alle i virksomheden kan se det. Men det, at vi har gjort det nemt og naturligt at give en digital high five til hinanden, er med til at understøtte en kultur, hvor vi tydeligt viser, at vi støtter hinanden. Og det, tror jeg, har en kæmpe værdi,” fortæller Cynthia Koetsier-Beerten.

De har da også et Check-In-værktøj, hvor medarbejderne ugentligt kan melde, hvad de var gladest for i ugen, der gik, hvor de har udfordringer og hvor der var behov for hjælp. På den måde kan ens leder og kollegaer hurtigt hjælpe, når behovet opstår.

”Selvom vi er resultatorienterede, gør vi meget ud af, at lederne ikke skal gå og tjekke op på medarbejderne, men at man har tillid til, at den enkelte udfører sine opgaver rigtigt. Det handler om at finde balancen mellem medarbejdernes ønske om autonomi og vores fælles resultatmål. Og det kræver en meget tillidsbaseret filosofi, hvor vi i høj grad behandler hinanden som ligestillede,” udtaler Cynthia Koetsier-Beerten.

Selvom en stor del af kulturen handler om at understøtte den enkelte medarbejders trivsel og faglighed, så lægger man i Cisco også stor vægt på den sociale del.

Bl.a. har man en fødselsdagsbot, der husker ens fødselsdag og gør opmærksom på dagen overfor hele organisationen, hvilket gør, at mange flere får sagt tillykke til hinanden eller lige kommer forbi ens plads for at lykønske.

Derudover har alle medarbejdere 4 såkaldte “Days for Me” på årlig basis, der kan benyttes efter behov. Dertil er der årligt afsat 10 arbejdsdage, som kan bruges på frivilligt arbejde, ligesom der altid sættes tid af til at fejre virksomhedens eller teamets succeser.

”Vi gør først for alvor en forskel overfor kunderne, hvis vi grundlæggende har det godt med hinanden. Derfor tror jeg også, det er vigtigt med sociale arrangementer, hvor vi bare kan være sammen om noget, der ikke nødvendigvis har med arbejdet at gøre. Det er vi gode til i Cisco,” slutter Cynthia Koetsier-Beerten.

Kåringen af Danmarks Bedste Arbejdspladser

Hvert år udnævner Great Place to Work Danmarks Bedste Arbejdspladser, hvor de bedste arbejdspladser for store virksomheder (500+ medarbejdere), mellemstore virksomheder (50-499), små virksomheder (20-49) samt it-virksomheder kåres inkl. en række specialpriser.

Kåringen sker på baggrund af medarbejderundersøgelser, der vægter 75% samt en kulturprofil, der vægter 25%. Du kan læse mere om baggrunden for kåringerne her.

Her er it-branchens 10 bedste arbejdspladser 2024:

  1. Cisco
  2. Abakion
  3. Sopra Steria Danmark
  4. Geoinfo
  5. TOPdesk
  6. Devoteam
  7. Immeo
  8. Dwarf
  9. Salesforce.com
  10. LMS365

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *