Få styr på brugeroplevelsen (UX)


På denne webside sætter IT-Branchens politiske Udvalg for Den Gode Brugeroplevelse (UX) fokus på at få mennesket i centrum for digitaliseringen af Danmark

Det gør vi gennem inspiration til virksomheder og kunder der ønsker at blive bedre til at sætte brugeren i centrum, når der udvikles digitale løsninger til deres medarbejdere og brugere/kunder.

Et fokus på brugeren giver gevinster på bundlinjen

Få inspiration til dit arbejde med brugeroplevelsen her


Mere om projektet:

Vi har samlet en række gode eksempler på hvordan den gode brugeroplevelse oversættes til gevinster der er til at føle på. Alle virksomheder arbejder med brugeroplevelser, om de så kalder deres arbejde for User Experience, Customer Experince, Service Design, Digital transformation, Marketing Automation eller Disruption. Det er ikke til diskussion. Lige meget hvad du leverer til dine brugere af produkt eller service, digital eller ej, vil du levere en brugeroplevelse. Desværre er det ikke alle virksomheder der arbejder bevidst og målrettet med den oplevelse de skaber for deres brugere. Vi mener det er din ære og dit ansvar som virksomhed at levere gode digitale løsninger, som løser brugernes behov og som bidrager med at skabe et godt digitalt samfund for alle. Vi arbejder med at løfte danske virksomheders evne til at levere relevante og effektive digitale produkter og services.

Skal vi ikke beholde vores digitale førertrøje på? Udnytte vores verdenskendte designkompetencer? Skal vi ikke bygge verdens bedste digitale samfund sammen?

Skriv til Sif Neldeborg hvis du vil mødes på sne@itb.dk

— Støttet af partnerskab for den gode brugeroplevelse —
— Støttet af partnerskab for den gode brugeroplevelse —

"I vores udvalg kæmper vi for den
gode brugeroplevelse. Det gør vi,
fordi vi mener, at fokus på virkelige
menneskers behov er nøglen til
at skabe et bedre digitalt samfund.

 

 

Og du er vigtig. For det er os. Sammen.
Der skal forstå, forsvare og hjælpe
brugerne. Med kortlægning af brugerrejser,
visualisering af løsninger, tests udført på
faktiske brugere og evnen til at forankre
det digitale i forretningsstrategien.”

 

Steffen Blauenfeldt Otkjær

Formand for Udvalget for den gode brugeroplevelse (UX)
Medlem af IT-Branchens hovedbestyrelse

Se vores manifestvideo og del budskabet med kollegaer og kunder

 

Vi har lavet en manifestvideo, du er velkommen til at bruge i dit arbejde med at forbedre brugeroplevelsen. I er også velkommen til at deltage i et af vores arrangementer, hvor vi tager emner som 'hvordan forklarer du UX til ledelsen', 'UX og Persondataloven'. Hvis du selv vil være med til at påvirke omstillingen til et digitalt Danmark med mennesket i centrum, er du velkommen til at kigge forbi vores UX Udvalgsmøder.

Manifestvideo (1:35 min)